ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Φώτης Δαμούλος: Η υποκρισία και οι ανακρίβειες της παράταξης Βασιλόπουλου - Μαυράκη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. | |
Φώτης Δαμούλος: Η υποκρισία και οι ανακρίβειες της παράταξης Βασιλόπουλου - Μαυράκη
  Η προεκλογική περίοδος για τις Επιμελητηριακές εκλογές ξεκίνησε και όπως διαπιστώνουμε ο αγώνας θα είναι σκληρός , γιατί ο συνδυασμός " Αναπτυξιακή Δύναμη- Νέα Πορεία " των Βασιλόπουλου - Μαυράκη επέλεξε τον δρόμο της υποκρισίας , της ανακρίβειας αλλά και του ψεύδους.

Το Επιμελητήριο Αργολίδας , κύριοι της αντιπολίτευσης , απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι διοικείται με γνώμονα τις δημοκρατικές διαδικασίες και σαφέστατα με όραμα οικονομικής προόδου .

Δεν είναι τυχαίο , άλλωστε , ότι στα έξι χρόνια της θητείας μας " άνοιξαν " οι διαδικασίες προμηθειών και συνεργατών σπάζοντας " κατεστημένα " και " κλίκες " του παρελθόντος .

Όσον αφορά το όραμα της οικονομικής προόδου , τα οικονομικά στοιχεία του Επιμελητηρίου είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της πολιτικής που ακολουθήσαμε και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, ενδεχόμενης κατάργησης της υποχρεωτικότητας της συνδρομής αλλά και του περίφημου PSI , όπου σε μία νύχτα τα ταμειακά διαθέσιμα του Επιμελητηρίου " κουρεύτηκαν " κατά 75%.

Το Επιμελητήριο, ωστόσο ,άντεξε και αντέδρασε αναπτυξιακά ενεργοποιώντας την απαξιωμένη και πλήρως ανενεργή μέχρι τότε Αναπτυξιακή του Εταιρεία .

Αυτή υλοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα , σεμινάρια επιμόρφωσης και κατάρτισης και μεταπτυχιακά προγράμματα , μετατρέποντας έτσι το Επιμελητήριο σε ένα σύγχρονο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης με ραγδαία αύξηση των εσόδων αλλά και των θέσεων εργασίας σ' αυτό .

Με αυτό τον τρόπο , κύριοι της αντιπολίτευσης , απαντήσαμε στην οικονομική κρίση , με τέτοιο όραμα πορευτήκαμε και έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία .

Γιατί εμείς , ο συνδυασμός " Συνεργασία - Ανάπτυξη " έχουμε και όραμα και προτάσεις.

Και ερχόμαστε στο θέμα της συγχώνευσης του Τουριστικού τμήματος με το τμήμα των Υπηρεσιών .

Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου με τη συμμετοχή ΜΟΝΟ του συνδυασμού μας ( γιατί θα πρέπει να επισημάνουμε ότι σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις με θέματα ημερήσιας διάταξης την κατανομή των εδρών ανά τμήμα και τη διάρθρωση των τμημάτων του Επιμελητηρίου κανένας από τον συνδυασμό των Βασιλόπουλου - Μαυράκη δεν παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο ) αποφασίστηκε ομόφωνα η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ του Τουριστικού Τμήματος με το Τμήμα Υπηρεσιών και όχι η κατάργησή του . Σκοπός της πρότασης μας αυτής είναι η ενδυνάμωση της Τουριστικής Πολιτικής του Επιμελητηρίου με την ίδρυση μιας ενισχυμένης Επιτροπής Τουρισμού στην οποία θα συμμετέχουν μέλη από όλα τα επαγγέλματα που είναι συναφή με το τουριστικό προϊόν και που μέχρι σήμερα άλλα ανήκαν στο τουριστικό τμήμα και άλλα στο τμήμα υπηρεσιών . Η αναβαθμισμένη αυτή Επιτροπή Τουρισμού θα απαρτίζεται από περισσότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να μπορέσουμε να παράξουμε πιο παραγωγικό έργο , σε αντίθεση με το ένα (1) μέλος που υπήρχε έως σήμερα και που αντικειμενικά υπολειτουργούσε .

Παρόλα αυτά , η παράταξη Βασιλόπουλου-Μαυράκη συνεχίζει το παραπλανητικό της έργο , δηλώνοντας ότι η διοίκησή μας " ότι δεν ελέγχει , το διαλύει ".

Τους αναφέρουμε , λοιπόν , ότι τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στο τουριστικό τμήμα εκλέγεται μόνο ένα μέλος και αυτό προερχόταν πάντα από τον συνδυασμό μας ή ήταν αυτό που στήριζε ο συνδυασμός μας.

Επομένως τι δεν ελέγχουμε για να το διαλύσουμε ;

Δυστυχώς και εδώ οι υπολογισμοί της μικροπολιτικής τους φανερώθηκαν και για ακόμα μία φορά εκτός από τις ανακρίβειες δείχνουν και το πραγματικό τους πρόσωπο της μικροψυχίας και της υποκρισίας .

Εμείς κύριοι τολμήσαμε και εξαγγείλαμε ένα φιλόδοξο και καινοτόμο πρόγραμμα " Οργανισμός προβολής και προώθησης τουριστικού προϊόντος Αργολίδας " , εκπονώντας και χρηματοδοτώντας σχετική μελέτη και καταγράφοντας αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το τουριστικό προϊόν της Αργολίδας . Πρόγραμμα που μέχρι σήμερα - όχι με δική μας υπαιτιότητα - δεν έχει υλοποιηθεί , αλλά ευελπιστούμε ότι θα δρομολογηθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα .

Σήμερα με την απόφαση μας αυτή τολμάμε να προχωρήσουμε σε ενέργειες με μοναδικό γνώμονα την ενίσχυση της τουριστικής πολιτικής του Επιμελητηρίου έξω και πέρα από μικροπολιτικές , προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες .

Τέλος, έχετε αναγάγει σε κυρίαρχο για την παράταξής σας "αφήγημα " το ζήτημα των καλπών.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι η Διοίκησή μας αποφάσισε για πρώτη φορά στην ιστορία του Επιμελητηρίου την ύπαρξη εκλογικού κέντρου στην Ερμιονίδα , ακριβώς για να τιμήσει τους επαγγελματίες της περιοχής . Όλα αυτά τα χρόνια της Διοίκησής μας βρεθήκαμε πολλές φορές στην Ερμιονίδα για να συζητήσουμε , να καταγράψουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας . Αναπτύξαμε ιδιαίτερες σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους Επαγγελματικούς Φορείς , υλοποιήσαμε μεγάλο αριθμό προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης , πραγματοποιήσαμε στοχευμένες ημερίδες ενημέρωσης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και δρομολογήσαμε σειρά δράσεων για την αναβάθμιση της θέσης των επαγγελματιών , βιοτεχνών και εμπόρων της Ερμιονίδας.

Αξίζει να σημειωθεί , ότι η παρουσία του κ. Λάμπρου Αναστάσιου , ως εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Αργολίδας στην εκλογική επιτροπή , αποτέλεσε πρόταση του συνδυασμού μας ( που η συγκεκριμένη παράταξη Βασιλόπουλου - Μαυράκη δεν ψήφισε ) και σηματοδοτεί την πρόθεση μας για τη στήριξη της Ερμιονίδας στις ερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου , ώστε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συμμετέχουν εκπρόσωποι και από αυτή την περιοχή .

Και επειδή , κύριοι της αντιπολίτευσης , αναφέρεστε στην " αυτονόητη υποχρέωση ενός δημοκρατικού θεσμού να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη των συμμετοχικών διαδικασιών " (κάλπη και στο Ναύπλιο) , θα θέλαμε να μας εξηγήσετε : γιατί αυτή η αυτονόητη υποχρέωση υπονομεύεται με τη μετακίνηση μία φορά στα έξι χρόνια στη γειτονική έδρα του θεσμού για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος ;

Όσον αφορά στην "τυχαία" παρέμβαση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου στη λήξη ενός Δ.Σ. απαξιούμε να αναφερθούμε και απλώς σήμερα επαληθευόμαστε για το πόσο "αυθόρμητη " ήταν μια τέτοια παρέμβαση .

Πραγματικά είναι ΝΤΡΟΠΉ !!!

Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μιλάτε εσείς για δημοκρατικές διαδικασίες. Εσείς οι ίδιοι τις περιφρονείτε συνεχώς και τις απαξιώσατε στα έξι χρόνια Διοίκησης με τη μηδαμινή εως ανύπαρκτη παρουσίας σας στα Διοικητικά Συμβούλια .

Το Επιμελητήριο δεν διοικείται με γενικότητες , αοριστολογίες και υποκρισίες, πολύ περισσότερο όταν πίσω απ' αυτές κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες , προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις. Για τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου , πέραν των γνώσεων και ικανοτήτων , χρειάζεται να υπάρχει ΔΙΑΘΕΣΗ , ΧΡΟΝΟΣ , ΟΡΑΜΑ και πάνω απ' όλα ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ !!!

Για τον Επιμελητηριακό Συνδυασμό

" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ "
Φώτης Δαμούλος



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ