ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Γ.Μανιάτης: Οι πολίτες θα εγγυηθούν την ενότητα του νέου Προοδευτικού Κινήματος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 μ.μ. | |
Γ.Μανιάτης: Οι πολίτες θα εγγυηθούν την ενότητα του νέου Προοδευτικού Κινήματος
«Οι ίδιοι οι πολίτες θα επιβάλλουν και θα διαφυλάξουν την ενότητα του νέου Προοδευτικού Κινήματος», επεσήμανε ο Γ.Μανιάτης στο χθεσινό debate ενόψει των εκλογών της 12ης Νοεμβρίου, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα για μαζική προσέλευση.

«Ο μεγαλύτερος εγγυητής της ενότητας είναι ο ίδιος ο πολίτης. Είμαστε παρόντες, είμαστε πολλοί, απαιτούμε ενότητα», συνόψισε, επαναφέροντας την πρότασή του για συνένωση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΔΗΣΥ και Ποταμιού. «Στέλνουμε λάθος μήνυμα με τις δύο Κ.Ο. Ελπίζω η Φώφη και ο Σταύρος να επανορθώσουν ένα πολιτικό λάθος που έγινε», είπε.

Επανέφερε δε την πρότασή του να ισχύσει ένα πολιτικό ΑΣΕΠ για την ανάδειξη του νέου ηγέτη «με κριτήριο την επιτυχία στη ζωή, το επάγγελμα, την πολιτική, τα ένσημα στη ζωή και την κοινωνία, αλλά και την ικανότητά του να καθοδηγήσει την παραγωγική διαδικασία, μακριά από δημαγωγίες, λαϊκισμούς. Εγώ δεν αναδείχθηκα από την πολιτική, τη συνάντησα στην πορεία».

Προσέθεσε πως «ο επικεφαλής πρέπει να κριθεί με βάση τις ηγετικές του ικανότητες να ανατρέψει τη στασιμότητα της Παράταξης «που δε μας ταιριάζει», αλλά και να «προωθήσει μια πολιτική ανατροπή ώστε η Παράταξη να ανακτήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στα πολιτικά πράγματα της χώρας».

Χρειαζόμαστε μια νέα σοβαρή κυβέρνηση

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως «δεν εμπιστεύομαι σε τίποτα αυτή την καταστροφική εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση. Την μετα- μνημόνιο κατάσταση πρέπει να τη διαπραγματευτεί μια νέα σοβαρή κυβέρνηση».

Επεσήμανε πως «έκαναν φτωχότερους τους Έλληνες το 2016 κατά 2,6δις € σε σχέση με το 2015, υπερφορολογώντας τους και τώρα τα κλοπιμαία προσπαθούν να τα πουλήσουν στους ασθενέστερους ως λάφυρα», εξηγώντας πάντως πως «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στηρίξουμε οποιοδήποτε μέτρο ελάφρυνσης».

Προσέθεσε πως πρέπει να μειωθεί η φορολογία και σε κάθε περίπτωση το σύνολο της φορολογικής επιβάρυνσης μαζί με τις εισφορές δεν πρέπει να ξεπερνά το 35-40% για αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, μικρομεσαίους. Υπενθύμισε πως η προγραμματική πρότασή του για τις 4 νέες πηγές πλούτου αυξάνει κατά 3-4% ετησίως το ΑΕΠ, ενώ για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε πως «δεν θα πρέπει τα funds να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά οι ίδιοι οι δανειολήπτες να έχουν το δικαίωμα πρώτης επιλογής».

Σύγχρονο, επιτελικό, αποκομματικοποιημένο κράτος

Ζήτησε την πλήρη αποκομματικοποίηση του κράτους τονίζοντας την ανάγκη να αποκτήσει η χώρα κράτος σύγχρονο κι επιτελικό.

«Οταν ήμουν υπουργός ενώ μια αδειοδότηση χρειαζόταν 3 χρόνια, άλλαξα 23 νόμους με αποτέλεσμα ο απαιτούμενος χρόνος πλέον να είναι 3 μήνες και να εξοικονομούνται ετησίως 80 εκατομμύρια ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέδειξε δε ως υπόδειγμα συνεργασίας κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης τη συνεργασία του ως υπουργού με τον δήμαρχο Γ. Καμίνη στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) του κέντρου της Αθήνας. Εξήγησε πως έτσι έγινε εφικτό να ξεπεραστούν 17 υπουργικές αποφάσεις για να εκδοθεί μία Κοινή Υπουργική Απόφαση. «Το συγκεκριμένο σχέδιο αποτελεί πλέον παράδειγμα για τους δήμους Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πάτρας», προσέθεσε.

Κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για την αρνητική στάση του έναντι των επενδύσεων είπε πως «στον 1,5 χρόνο της υπουργίας μου αδειοδότησα 105 νέες επεδύσεις, συνολικού ύψους 6,1 δισ. ευρώ ενώ ο Τσίπρας στα 2,5 χρόνια καμία».

Αναφορικά με τις πιθανές κυβερνητικές συνεργασίες επανέλαβε πως «αρνούμαι να μπω στην ατζέντα της συζήτησης για το αν πρέπει να συνεργαστούμε με Τσίπρα ή Μητσοτάκη. Αυτοί πρέπει να ερωτηθούν για το αν συμφωνούν με το εκλογικό μας πρόγραμμα».

Οσο για τον εκλογικό νόμο τάχθηκε υπέρ ενός μικρού bonus στο πρώτο κόμμα ζητώντας να σπάσουν οι μεγάλες Περιφέρειες και να δοθεί ψήφος στην Ομογένεια.

Για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


«Η ανομία και οι εγκληματικές επιθέσεις κατά δημοσίων υπηρεσιών και δημοσίων λειτουργών, κατά ιδιωτών και φυσικά η κλιμάκωση των δολοφονικών επιθέσεων από μολότοφ σε καλάσνικοφ εναντίον του ΠΑΣΟΚ εδώ και μήνες τώρα, είναι ως η δημόσια ασφάλεια να έχει αφεθεί σε τάγματα εφόδου και σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου!
Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κου Τόσκα. Η κυβέρνηση Τσίπρα βλάπτει σοβαρά την ασφάλεια των πολιτών και τη δημοκρατία»

Επίσκεψη & συζήτηση με Δήμαρχο και πολίτες στον Άγιο Δημήτριο

«Η στιγμή είναι ιστορική για την παράταξη τώρα. Με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας κάνουμε την παράταξη πάλι πρωταγωνιστή, εκλέγουμε νέο αρχηγό και διασφαλίζουμε την Ενότητά της». Αυτό συμφωνήσαμε όλοι στη συνάντηση με την Δήμαρχο του Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου, τους Αντιδημάρχους και πολίτες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ