ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Σε ευρωπαϊκή εποπτεία ο ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:10:00 μ.μ. |
ΟΠΕΚΕΠΕ
Σύμφωνα με την επιστολή της DG AGRI προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΥπΑΑΤ, ο έλεγχος που έγινε με την εκκαθάριση των πληρωμών του 2023 είχε σαν αποτέλεσμα ένα ή περισσότερα από τα κριτήρια διαπίστευσης που έχουν ορισθεί να μην τηρούνται πλέον ή να είναι τόσο σοβαρά ανεπαρκή, που είναι πιθανό να επηρεάσουν την ικανότητα το Οργανισμού να ανταποκριθεί με επάρκεια στα καθήκοντά του.

Η απόφαση των ευρωπαϊκών αρχών είναι να θέσουν τον ελληνικό Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχων υπό επιτήρηση για διάστημα 12 μηνών.

Η ευρωπαϊκή αρχή κρίνει σκόπιμο τον επανέλεγχο της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από 12 μήνες, ζητώντας παράλληλα την άμεση κατάρτιση σχεδίου αποκατάστασης των ελλείψεων που έχουν διαπιστωθεί.

Όπως επισημαίνει η επιστολή, αν συνεχιστεί η έλλειψη επαρκών, αποτελεσματικών και άμεσων διορθωτικών ενεργειών, θα έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ανάκληση της διαπίστευσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πρώτη συνάντηση των ευρωπαϊκών φορέων με τους εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ προβλέπεται να γίνει διαδικτυακά στις 28 Μαΐου 2024.

Διαβάστε την απόφαση στα αγγλικά (εδώ)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ