ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026

Γιώργος Φραγκιουδάκης: Τι αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών για την πλημύρα στο 3ο Δημοτικό Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:19:00 μ.μ. | |
Γιώργος Φραγκιουδάκης
"Την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε ήπια διαρροή σε σώμα καλοριφέρ στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πρόνοιας. Το περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αιφνίδιο, καθώς αφορά εγκαταστάσεις μεγάλης παλαιότητας, οι οποίες εδώ και χρόνια απαιτούν συστηματική συντήρηση και εκσυγχρονισμό.

Την ίδια ημέρα, με άμεση προσωπική παρέμβαση της Αντιδημάρχου Παιδείας Άντζης Παναγιωτακοπούλου, στάλθηκε τεχνικός, απομονώθηκε το προβληματικό σώμα και ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης.

Δύο ημέρες αργότερα και μέσα στο Σαββατοκύριακο που το σχολείο ήταν κλειστό, παρουσιάστηκε νέα, εκτεταμένη διαρροή σε σωληνώσεις του συστήματος, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει όλος ο ισόγειος χώρος. 

Και πάλι, η αντίδρασή της ήταν άμεση: εντός της Δευτέρας που έγινε αντιληπτό το πρόβλημα, αντικαταστάθηκε το σώμα καλοριφέρ με καινούριο, αποκαταστάθηκε πλήρως η βλάβη και καθαρίστηκε όλος ο χώρος, ώστε την Τρίτη το πρωί το σχολείο να είναι απολύτως έτοιμο να λειτουργήσει. 

Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να συντάξει μελέτη πλήρους αντικατάστασης ενός ακόμη προβληματικού συστήματος θέρμανσης σχολικής μονάδας μας και να κάνει αυτοψία στον χώρο, για διερεύνηση πιθανών επιπρόσθετων προβλημάτων από την διαρροή.

Ωστόσο, παρά την άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος, υπήρξαν και σχόλια που δεν αποτύπωσαν την πραγματική εικόνα της προσπάθειας που έγινε. 

Κάποιοι πιθανά να πιστεύουν ότι τα προβλήματα λύνονται με αναρτήσεις και μικροπολιτική. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι τα προβλήματα λύνονται με δουλειά και ανάληψη ευθύνης. Και αυτό ακριβώς έγινε.
 
Η Άντζη έκανε το θεσμικά ορθό, υπεύθυνα και αποτελεσματικά.

Γιατί σε έναν Δήμο με συσσωρευμένες παθογένειες δεκαετιών, στην πραγματικότητα δεν κρινόμαστε από το αν θα προκύψει μια βλάβη — αλλά από το πώς αντιδρούμε όταν αυτή προκύπτει."

Γιώργος Φραγκιουδάκης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Δήμου Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ