ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

NEKTAR

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2026

Πανηγυρικός Εσπερινός και Λιτανεία στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | | |
Περιφορά εικόνας
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ναυπλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου.
Της ιεράς ακολουθίας ιερούργησε ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Λεόντιος, πλαισιωμένος από τον εφημέριο του Ναού, Ιερέα Βασίλειο Γκολέμη και άλλους Ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδας . 
Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσε τον Ναό για να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου και να προσευχηθεί.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νεκταρίου στους δρόμους γύρω από τον Ναό, μέσα σε κλίμα βαθιάς ευλάβειας και συγκίνησης.
Σύντομο Ιστορικό του Αγίου Νεκταρίου

Ο Άγιος Νεκτάριος (κατά κόσμον Αναστάσιος Κεφαλάς) γεννήθηκε στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης το 1846. Υπήρξε σπουδαία πνευματική μορφή της Ορθοδοξίας, διδάσκαλος, πολυγραφότατος συγγραφέας και Μητροπολίτης Πενταπόλεως. 
Παρά τις άδικες συκοφαντίες και τις δοκιμασίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της ζωής του, έμεινε στην ιστορία για την ακατάβλητη ταπείνωση, την υπομονή και την έμπρακτη φιλανθρωπία του. 
Το 1904 ίδρυσε την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και εκοιμήθη το 1920. Ανακηρύχθηκε Άγιος το 1961, τιμάται ως θαυματουργός και η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Νοεμβρίου.

👁 — προβολές
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ