ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Άγνωστη Αργολίδα: Η νεράιδα της Αλέας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:34:00 μ.μ. |
Άγνωστη Αργολίδα: Η νεράιδα της Αλέας
 Ήταν μια παρέα από βοσκούς σε ένα ορεινό χωριό της Αργολίδας καθώς έβοσκαν τα πρόβατα τους βλέπουν μια παρέα από νεαρές γυναίκες να χορεύουν στην μέση του πουθενά , χωρίς να το πολυσκεφτούν πλησιάζουν και αρχίζουν να χορεύουν μαζί τους!

Ένας από τους νεαρούς καθώς χόρευε αρπάζει από μια κοπέλα το μαντήλι που φορούσε είχε ψυλλιαστεί πως ήταν νεράιδες!!!!

Η κοπέλα τον ακολουθούσε και τον παρακαλούσε να της το δώσει πίσω, αυτός αρνιόταν κάθετα αλλά αυτή τον ακολουθούσε,το μαντήλι του έδινε εξουσία πάνω της, έτσι και αυτός την πήγε στο χωριό και την παντρεύτηκε! Φυσικά όλοι την ρωτούσαν από που ήταν, που είναι οι γονείς της κτλ κτλ.καμιά όμως απάντηση!

Μόνο ο άντρας της έλεγε απλά πως ήταν ορφανή και τίποτε άλλο!
Τα χρόνια πέρασαν και απέκτησαν παιδιά και ζούσαν μια καλή ζωή, ώσπου ένα βράδυ του λέει η γυναίκα : βρε άντρα μου θα μου δώσεις εκείνο το μαντήλι; τι φοβάσαι; έχουμε παιδιά τώρα τα χρόνια πέρασαν, εκείνος φυσικά το σκέφτηκε και της το έδωσε πίσω!

Και ως επακόλουθο η κοπέλα εξαφανίστηκε από το χωριό έτσι όπως ξαφνικά και απο το πουθενά ήρθε!

Αυτή η ιστορία έχει ακουστεί πάρα πολύ στα χωριά μας!
Επίσης λένε πως όλοι οι απόγονοι εκείνου το ζευγαριού είναι υπερβολικά όμορφοι άνθρωποι και εντυπωσιακοί,αυτό το έχω διαπιστώσει και εγώ γιατί έχω έρθει σε επαφή με κάποιους από αυτούς λόγω κοινής καταγωγής!

Αληθινή η όχι αυτή είναι η μικρή ιστορία της Νεράιδας από την Αλέα, επίσης εκείνα τα χρόνια πολλοί κυκλοφορούσαν τα βράδια στα βουνά με ένα μαυρομάνικο μαχαίρι στην ζώνη για προστασία από τις νεράιδες!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ