ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 π.μ. | |
 Κατά τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ναυπλιέων για το έτος 2011 στο Δ.Σ., ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» και δημοτικός σύμβουλος, κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«…Η συζήτηση του τεχνικού προγράμματος για κάθε Δήμο αποτελεί ένα από τα κορυφαία μαζί με τον Προϋπολογισμό θέματα, διότι μέσα από αυτό καθορίζεται το παρόν και το μέλλον της περιοχής. Μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα η Δημοτική Αρχή οφείλει να καταδεικνύει τη στρατηγική της, το όραμά της και τις προοπτικές που δίνει στον Δήμο. Μέσα από το τεχνικό πρόγραμμα ουσιαστικά φαίνεται ο παλμός και η δύναμη ενός Δήμου. Πρέπει να βασίζεται η σύνταξή του σεπραγματικά οικονομικά δεδομένα, να είναιρεαλιστικό και να θέτει προτεραιότητες.

 Δυστυχώς, τα περισσότερα από τα παραπάνω απουσιάζουν από το προταθέν τεχνικό πρόγραμμα. Ουσιαστικά έχουμε μια απλή διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης. Δεν «ανοίγονται» νέοι δρόμοι, όλα είναι υποταγμένα στην δύσκολη, πράγματι, οικονομική συγκυρία. Διακρίναμε μόνο δύο κατευθύνσεις για τις οποίες υπάρχει μέριμνα κι αυτές είναι το οδικό δίκτυο του Δήμου και η προσπάθεια συνέχισης ορισμένων εν εξελίξει έργων.

 Εμείς πέραν αυτών προτείνουμε να δοθεί βάρος στο χωροταξικό σχεδιασμό (ΣΧΟΟΑΠ) που αποτελεί ίσως το βασικότερο εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή μας. Να προωθηθεί η δημιουργία διοικητηρίου αλλά και συνεδριακού κέντρου. Να αρχίσει να εφαρμόζεται η ανακύκλωση. Να ληφθεί μέριμνα για την κατασκευή ενός σχολείου που θα λύσει το πρόβλημα του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου. Τέλος, να δοθεί βάρος στην περιφέρεια και ειδικά στα χωριά του καλλικρατικού Δήμου.

Εμείς παρά τις μεγάλες του ελλείψεις και την προχειρότητά του, θα ψηφίσουμε το συγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθούν έστω αυτές οι λίγες θετικές δράσεις που περιλαμβάνει.

Είναι όμως η στιγμή ο Δήμος να αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα, πιο αποφασιστικά, με μεγαλύτερη φαντασία. Να αρχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις και να μη «στριμώχνεται» από αυτές. Είναι η ώρα η τεχνογνωσία και η σοβαρή δουλειά να αντικαταστήσει την προχειρότητα. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε την Δημοτική Αρχή να κινηθεί.»
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ