ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΥΧΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Ούζο το Ελληνικό... σκέφτεστε τίποτα καλύτερο.(Όλες οι ετικέτες που κυκλοφορούν)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. |
 Αυτό το ελληνικό λευκό ποτό γεννήθηκε το 19ο αιώνα με τα αρώματα φυσικών σπόρων και βοτάνων της ελληνικής γης, τη γεύση και τη δροσιά της θαλασσινής αύρας. Ταξιδέψτε στο μεθυστικό κόσμο του εθνικού μας ποτού και ανακαλύψτε τις ετικέτες και τους μερακλήδες παραγωγούς του.
 H ιστορία του ούζου είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ιστορία των ελληνικών οικογενειών. Η τέχνη και η αγάπη για αυτό περνούν από γενιά σε γενιά, μαζί με τη μεγάλη ακριβή κληρονομιά και τη μυστική συνταγή για τα σπόρια και τις καθορι­στικές αναλογίες των ποικιλιών. Το ούζο μεγαλώ­νει όπως και η οικογένεια, διαμορφώνοντας την πορεία του μέ­σα στην τρίτη, την τέταρτη, ακόμα και την πέμπτη γενιά. Κουβαλά όλη την εμπειρία, την παράδοση και την τέχνη του παρελθόντος και εξελίσσεται από τα νεότερα μέλη με σύγχρονες ιδέες και εν­διαφέρουσες πινελιές. Ιδιαίτερο, γλυκό, αλλά συγχρόνως επιθετι­κό, είναι δροσερό αλλά και έντονο. Κυριαρχεί η αλκοόλη, αλλά πα­ράλληλα κρύβει και πολλά τοπικά αρώματα, θέλει λοιπόν τους κα­τάλληλους χειρισμούς και κυρίως τους σωστούς γευστικούς συ­ντρόφους. Έρχεται σε απόλυτα επιτυχημένη γευστική αρμονία με το ψητό χταποδάκι, τα θαλασσινά, τα μύδια και τις γυαλιστερές, τα φρέσκα ψάρια, τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, το τζα- τζίκι και τη χωριάτικη σαλάτα. Πίνεται σκέτο για τους μερακλήδες ή με πάγο και νερό για τους μη μυημένους. Συνδυάζεται όμως υπέρο­χα με χυμούς, όπως το πορτοκάλι, ενώ αναδεικνύει πολλά καλοκαι­ρινά cocktails. Σημαντικό tip για τη διατήρηση των καλών οργανολη­πτικών χαρακτηριστικών του είναι η σειρά του τρόπου σερβιρίσμα­τος. Πρώτα πρέπει να σερβίρεται το ίδιο, στη συνέχεια να προστίθε­ται το νερό και στο τέλος τα παγάκια. Με αυτό τον τρόπο, δεν παγώ­νει απότομα και δεν αλλοιώνονται τα στοιχεία του. Σας προτείνουμε λοιπόν ετικέτες από κάθε γωνιά -άλλες γνωστές και αγαπημένες και άλλες λιγότερο γνωστές, αλλά εξαιρετικές- για να τις ανακαλύψετε. Πρώτη φορά τόσες ετικέτες στο ποτήρι σας… Στην υγειά μας!

ΜΙΝΙ
Τόπος καταγωγής του η προικιομένπ Μυτιλήνη και τρόπος πα­ραγωγής του οι δεκαεπτά μυστικές συνταγές από τους δημιουργούς του, που τελικά ενώνονται σε μία. Χαρακτηριστικά του το μεθυστικό άρωμα που θυμίζει κουλουράκι και η παρουσία γλυκάνισου. 12 Μας ήρθε το 1880 οπό την Κωνσταντινούπολη και από τότε ανα­μιγνύει εκλεκτούς καρπούς και βότανα από την Ανατολή. Στη γεύοη του κυριαρχούν το μαύρο πιπέρι και η μαστίχα.

ΤΣΑΝΤΑΛΗ
Η μακεδονίτικη συνταγή του γεννήθηκε το 1890. Η γεύ­ση του είναι μοναδική, απαλή και ισορροπημένη, με μεγάλο «ατού» τα αρώματα λεμονιού, γλυκόριζας και μάραθου.

ΠΛΩΜΑΡΙ
Ο πλωμαρίτης Ισίδωρος ταξίδεψε για να βρει τα τέλεια υλικά. Διάλεξε γλυκάνισο από το Λισβόρι Λέσβου, μάραθο από τη βόρεια Εύβοια και τα συνδύασε με την καλύτερη κανέλα, το μοσχο κάρυδο, τη μαστίχα και το αλάτι από τις αλυκές Καλλονής Λέσβου.

ΒΑΡΒΑΓΊΑΝΝΗ
Μια κλασική και ποιοτική επιλογή εμπνευσμένη από το πάθος πέντε γενιών της οικογένειας Βαρβογιάννη που άντλησαν ιδέες από τη Ρωσία. Έχει ευχάριστο άρωμα μοαχοκόρυδου και βανί­λιας και μπόλικη αλκοόλη που φτάνει το 46%. ΒΑΒΑΤΖΙΜ Ακόμα μία μακεδονίτικη πρόταση, με ιδιαίτερο χαρακτή­ρα, πολύπλοκη προσωπικότητα, εκλεπτυσμένη φινέτσα και αρώματα πιηεριού, κύμινου και αγιοκλίματος.

ΤΣΙΛΙΛΗΓ
Το λευκό ούζο από τη Θεσσαλία με σήμα κατατεθέν το καραβάκι ξεχωρίζει για την αρωματική συνάντηση των λουλουδιών, του γλυκάνισου και των μπαχαρικών.

ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Φημολογείται ότι το εθνικό ποτό της Ελλάδος ξεκίνησε από το Νίκο Κατσαρό το 1856.

ΚΑΛΛΙΚΟΥΝΗΣ
Ας πάμε ένα ταξιδάκι στην Καλαμάτα… Το πρώτο μπουκάλι κυκλοφόρησε το 1902 με ένα εξαιρετικό μείγμα κσρίαν- θου, γλυκάνισου, ρίζας αγγελικής και φρέσκιας φλούδας λεμονιού. Πρωτότυπο και απολαυστικό, απογειώνεται γευστικά με φρουτώδεις νότες πεηονιού και μήλου.

SANS RIVAL
Ιδρύθηκε το 1905 στον Πειραιά από τον κ. Θωμόπου­λο και συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τα ηνία να αναλαμβάνει πια η τέ­ταρτη γενιά. Το ούζο Sans Rival έχει δικό του προσωπικό στιλ και απολαυστικά αρώματα μαργαρίτας, αμύγδαλου και πικραμύγδαλου.

ΤΕΤΤΕΡΗΣ
Παραδοσιακά η απόσταξη του χιώτικου γλυκάνισου ξεκι­νά στις πέντε το πρωί και τελειώνει στις δέκα το βράδυ. Το ούζο Τέτ τερης. γέννημα θρέμμα της χιώτικης γης, βρίσκεται ανάμεσα στα δέ­κα καλύτερα της χώρας.

ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
Μια ποτοποιία στη Σάμο με αρχηγό μια γυναίκα, την

Ελένη Γιοκαρίνη.
Το ελαφρύ και γλυκόπιοτο ούζο, γνωστό ως «το ού­ζο της χήρας», είναι αρωματισμένο με σαμιώτικα φυτά.

ΠΙΛΑΒΑΣ
Το πατρινό ούζο του Νίκου Πιλάβα επιβάλλεται να «ησυχά­ζει» για δύο έως τρεις μήνες μετά την παρασκευή του, έτσι ώστε να αποκτά αυτή την ξεχωριστή του προσωπικότητα. Όμορφο, γλυκό και ευκολόπιοτο, θα το βρείτε σε 37 διαφορετικές συσκευασίες,

ΡΟΔΙΝΙ EMERY
Φτιαγμένο από πολύτιμους σπόρους των ακριτικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου και ροδίτικα βότανα, αυτό το ροδίτι­κο ούζο είναι πιο μαλακό και πιο ελαφρύ από τα συνηθισμένα,

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ
Μας έρχεται από τη Λευκάδα και είναι ένα ποιοτικό ούζο με άκρως πικάντικη γεύση, που ψήνεται σε δρύινα βαρέλια.

ΤΙΡΝΑΒΟΥ
Ο Συνεταιρισμός Τιρνάβου προσφέρει ούζο αποκλειστικά αμπελωνίτικο με γεύση από τον τιρναβίτικο αμπελώνα.

ΚΑΡΔΑΙΗ
Η συνταγή του βασίζεται σε παραδοσιακές προτάσεις της Σμύρνης, ενώ ο άμβυκος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του είναι κατασκευασμένος από τεχνίτες της Κωνσταντινούπολης.

ΚΡΙ ΚΡΙ ΒΕΡΓΙΤΣΗ
Είναι το δυναμικό αποτέλεσμα των εκλεκτών κρητίκών σπόρων που το κάνουν τόσο εύγευστο και εκρηκτικό.

ΚΩΣΤΕΑΣ
Η οικογένεια Κωστέα με μεράκι επέλεξε τη γόνιμη μεσ­σηνιακή γη, που πληροί τις ιδανικότερες συνθήκες νερού, αέρα και μεσογειακού κλίματος, για την παρασκευή ούζου και δικαιώνεται.

ΚΑΡΩΝΗ
Το Ναύπλιο είναι γνωστό και για αυτό το ούζο που παράγε­ται εδώ και 140 χρόνια. Είναι σύνθετο, λουλουδάτο και αλκοολικό!

ΠΕΝΤΑΡΙ
Προέρχεται από τη σερραϊκή ποτοποιία Ρακιντζή που απέ- σταξε το πρώτο ούζο της περιοχής το 1882.

ΜΑΓΕΙΑ
Επίσης από τις Σέρρες, παράγεται από την οικογένεια Σπα νού και είναι ελαφρύ και μαλακό.

KAMARI
Αχαϊκό ούζο που έλαβε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Δια­γωνισμό θεσσαλονίκης. Τα χαρακτηριστικά του είναι η έντονη γεύση και το δυνατό άρωμα του μαραθόσπορου και της μαστίχας.

ΣΑΜΑΡΑ
Από το 1896. Είναι γλυκόπιοτο, με μεστή γεύση και σαγη­νευτικό άρωμα.

ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ
Κατάγεται από τη Μυτιλήνη και διακρίνεται για την ευ­χάριστη επιθετικότητα που ισορροπεί με την πλημμυρίδα των φίνων και λεπτών αρωμάτων της.

ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ Η πρώτη του απόσταξη έγινε το 1892. Η μυστική συντα­γή του περιλαμβάνει μούσκεμα του γλυκάνισου και των σπόρων του σε θαλασσινό νερό.

ΔΙΜΗΝΟ
Από τη μητρόπολη του ούζου, τη Μυτιλήνη. Συλλέγεται με υπομονή και ωριμάζει για δύο μήνες στα βαρέλια.

(Από τη Χρυσούλα Κυριακοπούλου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ