ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η δημοτική Αρχή να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. |
 Δελτίο τύπου

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την χρηματοοικονομική κρίση και τα τεκταινόμενα εξαιτίας της σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ένας διάχυτος λαϊκισμός τείνει να διαπεράσει τα πάντα και να γίνει αναπόσπαστο μέρος του δημόσιου λόγου.


Έτσι η Δημοτική Αρχή του Δήμου μας αφού πρώτα φόρτωσε-επικαλούμενη τις ίδιες με την κυβέρνηση δικαιολογίες- με πρόσθετα οικονομικά βάρη τους δημότες μας (τέλη καθαριότητας ,τ.α.π., ύδρευσης κλπ), προφανώς για να διασκεδάσει την έντονη δυσφορία του κόσμου ύστερα από τις τελευταίες αυξήσεις στην ύδρευση κλπ, έφερε πρόσφατα στο Δ.Σ. πρόταση του Δημάρχου (και μάλιστα με την μορφή του κατεπείγοντος -εκτός ημερησίας δηλ. διάταξης) προκειμένου να εκφραστεί η αλληλεγγύη του σώματος, με ψήφισμα, προς όλους εκείνους που είτε πληρώνουν ήδη είτε θα κληθούν να πληρώσουν «τον λογαριασμό».

Η παράταξη μας διαχωρίζοντας πλήρως τη θέση της από τις τακτικές λαϊκισμού της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβούλιου ,επιχειρεί με την παρούσα ανακοίνωση της και να ενημερώσει υπεύθυνα και να καταγγείλει ταυτόχρονα, ότι και όσα ενοχλούν και εξοργίζουν τους μη έχοντες και κατέχοντες και βέβαια τους μη προνομιούχους δημότες μας και τους Έλληνες αλλά και γιατί όχι τους ευρισκόμενους στην ίδια δυσχερή θέση Ευρωπαίους και πολίτες όλου του κόσμου, με το δικό της υπεύθυνο λόγο, στο ψήφισμα που ακολουθεί.

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα είναι βέβαιο ότι θα έχει τις επιπτώσεις της και στα οικονομικά των δήμων. Μπορεί μέχρι σήμερα αυτές να ήταν ήπιες, όμως το 2012 πιστεύω ότι θα είναι ένας χρόνος, που οι παρενέργειες των πολιτικών που εφαρμόζονται στα πλαίσια της συμφωνίας της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επηρεάσουν σημαντικά τις δραστηριότητες του δήμου και των επιχειρήσεών του.

 Χρειάζεται, όσο ακόμα είναι καιρός, η δημοτική Αρχή να προσαρμοστεί στα νέα οικονομικά δεδομένα που δημιουργεί η κρίση και να αναθεωρήσει ουσιαστικά τις επιλογές της σε σχέση με τις λειτουργικές δαπάνες του δήμου και σε σχέση με τις προτεραιότητές της στον τομέα των έργων υποδομής. Απαραίτητη προυπόθεση η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού προγράμματος δράσης των υπηρεσιών του δήμου με ξεκάθαρους και μετρήσιμους στόχους που να εξασφαλίζει τη μέγιστη ανταποδοτικότητα των διατιθέμενων πόρων, η αναδιοργάνωση των δομών του με στόχο την πληρέστερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η αξιοποίηση των εργαζομένων ανάλογα με τα προσόντα και τις δεξιότητές τους.

Δυστυχώς, η δημοτική Αρχή παρακολουθεί αμήχανη τη νέα πραγματικότητα, χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες λές και τίποτα δεν συμβαίνει στη χώρα. Δεν φαίνεται να διαθέτει, σχεδόν ένα χρόνο μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης του δήμου, κανένα σχέδιο για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νέου δήμου, παρά μόνο φλυαρεί καθημερινά στα τοπικά κανάλια, εγκλωβισμένη μέσα στις βεβαιότητές της, που αγγίζει τα πάντα χωρίς τελικά να τακτοποιεί τίποτα.

Η δική μας αντιπολιτευτική τακτική, δεν χαρακτηρίζεται από άγονες αντιπαραθέσεις μόνο και μόνο για να γίνεται θέμα η θέαμα στα τοπικά ΜΜΕ, από εύκολους λαϊκισμούς. Κάποιοι… που κριτικάρουν αυτή τη τακτική μας, θυμούνται την αντιπαράθεση με τη δημοτική Αρχή όποτε τους βολεύει, όντας απόντες από την αντιπαράθεση μαζί της στη εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Με αίσθημα ευθύνης στην σημερινή δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα, βρισκόμαστε αντίθετοι σε κάθε δημοτική πολιτική που βλάπτει το δημόσιο συμφέρον, καταθέτουμε τις δικές μας θετικές προτάσεις για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το δήμο και τους δημότες. Οι πολίτες κρίνουν και την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση για το ρόλο τους και τη συμβολή τους στις προκλήσεις που ο νέος δήμος αντιμετωπίζει.

Η ισχυροποίηση της κοινωνικής συνοχής που δοκιμάζεται, η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ειδικά προς τις ασθενέστερες ομάδες του πληθυσμού και η διευκόλυνση και ενθάρρυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών φορέων και πολιτών είναι μερικά από τα μεγάλα ζητούμενα αυτής της δημοτικής περιόδου που χρειάζονται πειστικές απαντήσεις.

Γιώργος Αναγνώστου
Επικεφαλής Αξιωματικής αντιπολίτευσης δήμου Άργους – Μυκηνών

Δημήτρης Σκούφης
Δημοτικός Σύμβουλος – τ. δήμαρχος Λυρκείας
Υπεύθ. γραφείου τύπου της δημοτικής παράταξης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ