ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Απειλεί με... κατασχέσεις ο Αναγνωσταράς!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:04:00 μ.μ. |
  Αποφασισμένος να εισπράξει δημοτικά τέλη που δεν εισπράττει και φτάνουν τα 2 εκατ. ευρώ είναι ο δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr. Όπως σημειώνει, θα αρχίσει τις κατασχέσεις και θα αναγκαστεί να «μαζέψει» τα μισά τραπεζοκαθίσματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου, διότι οι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τα δημοτικά τέλη.
-Κύριε Δήμαρχε, πώς είναι η σημερινή κατάσταση στο Δήμο Ναυπλιέων;

Δύσκολη, όπως σε όλη την Ελλάδα, άλλωστε... Λεφτά δεν υπάρχουν, οι ΚΑΠ μειωμένοι... Θα αρχίσουμε τις κατασχέσεις...

-Κατασχέσεις;

Ναι.

-Τι εννοείτε;

Στο δήμο χρωστούν οι διάφοροι επιτηδευματίες περίπου 2 εκατ. ευρώ από δημοτικά τέλη - φόρος επιτηδευματία, τραπεζοκαθίσματα κ.λπ.

-Και;

Αναγκαστήκαμε να πάμε στην εφορία για να αναζητήσουμε τις περιοδικές τους δηλώσεις, να δούμε τι έχουν κερδίσει, να υπολογίσουμε και να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να πάρουμε τα χρωστούμενα. Κανείς δεν πληρώνει...

-Και οι επιχειρηματίες για τα τραπεζοκαθίσματα...

Σύμφωνα με το νόμο, πλέον θα πρέπει να πάρουν φορολογική ενημερότητα και από το δήμο, αλλά και να ανανεώσουν την άδεια τους από το δήμο· όποιος δεν πληρώσει δεν παίρνει. Αν χρειαστεί, για να εισπράξω τα έσοδα, θα αφήσω το Ναύπλιο με τα μισά τραπεζοκαθίσματα.

-Να υποθέσω και λόγω του ελεγκτή εσόδων που προβλέπει ο «Καλλικράτης»;

Ναι, διότι -όπως ξέρετε- με τον «Καλλικράτη», πέραν του ελεγκτή εξόδων, υπάρχει και ο ελεγκτής εσόδων, που ελέγχει τα έσοδα του δήμου· αν δεν είναι όλα όπως πρέπει, μπορεί ένας δήμαρχος να κατηγορηθεί για παράβαση καθήκοντος.

aftodioikisi.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ