ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επανεμφάνιση της φιλαρμονικής Ναυπλίου (email)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:09:00 μ.μ. |
  Κατά αρχήν θα πρέπει να πούμε πως έχουμε σχολιάσει και ασχοληθεί με ρεπορτάζ για το θέμα της φιλαρμονικής Ναυπλίου εκτενώς. Παρ΄ όλες όμως τις αναφορές μας, οι απόψεις των μελών της φιλαρμονικής δεν ήρθαν ποτέ στις Αργολικές Ειδήσεις. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουμε email και φυσικά θα αναρτήσουμε τις απόψεις του συγκεκριμένου μέλους της φιλαρμονικής. Όσο αφορά τώρα τις υπόνοιες που αφήνει ο  συγγραφέας του για "συμφέροντα", δεν νομίζουμε πως μας αγγίζουν διότι οι έστω και λίγο ασχολούμενοι με το ίντερνετ ξέρουν πως οι Αργολικές Ειδήσεις έχουν καυτηριάσει το θέμα με τον ποιο σκληρό τρόπο. Προφανώς ο φίλος που μας έστειλε το email δεν μας έχει παρακολουθήσει, δεν πειράζει, καιρό έχουμε μπροστά μας για να αποδείξει ο καθένας, του λογού του το αληθές.

Ακολουθεί το email του μέλους της φιλαρμονικής Ναυπλίου.

Ούτε μια καλή κουβέντα

"Δεν είμαι από τους ανθρώπους που του αρέσει να μηδενίζει τα πάντα, ούτε συνηθίζω να αμφισβητώ τις προθέσεις των ανθρώπων προκαταβολικά, ιδιαίτερα δε όταν δεν τους γνωρίζω προσωπικά. Ωστόσο, κυρίως διότι το θέμα μας παραμένει ανοιχτό και αφορά όλη τη πόλη του Ναυπλίου, έχω να παρατηρήσω τα εξής.

Το γεγονός της ημέρας, εκτός του εορτασμού του Αγ. Αναστάσιου, δεν είναι η παρουσία των πολιτικών προσώπων στη τελετή, αν και θα έπρεπε, αλλά αδιαμφισβήτατα η παρουσία μετά από μεγάλο διάστημα αποχής, της φιλαρμονικής.

Μπορεί η μπάντα να φαίνεται στις φωτογραφίες που επιλέξατε για το σχολιασμό, οφείλατε ωστόσο να αναφερθείτε στο γεγονός της επανεμφάνισης της φιλαρμονικής με ιδιαίτερη προσοχή και θέρμη αλλά δε το πράξατε. Είχα την εντύπωση ότι όλα τα τοπικά (κυρίως διαδικτυακά και σίγουρα όχι τηλεοπτικά) μέσα πληροφοριών της περιοχής ήταν στο πλευρό μας. Αυτό διότι έδειξαν από τη πρώτη στιγμή τις προθέσεις τους, με εκτενείς αναφορές στο θέμα που προέκυψε μερικούς μήνες πριν και αφορούσε τη διάλυση της ιστορικής μπάντας του δήμου μας.

Εκτός και αν έκανα λάθος και το όλο θέμα ήταν απλά μια ακόμα ευκαιρία για μερικούς να εξυπηρετήσουν τα όποια συμφέροντά τους. Τα τοπικά κανάλια για παράδειγμα, προβάλλουν διαρκώς τις απαξιωτικές και άκρως αναληθείς προς το πρόσωπό μας δηλώσεις του δημάρχου και από την άλλη μεριά πετσοκόβουν και ράβουν τις δικές μας, κατόπιν λογοκρισίας και οδηγιών που λαμβάνουν ποιος να ξέρει από ποιον.

Τα μέλη της φιλαρμονικής παραμένουν απλήρωτα από 1/1/2011 αλλά σήμερα συμμετείχαν κανονικά στις εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Αναστάσιου του Ναυπλιέως. Συνεχίζουμε ακάθεκτοι να υπηρετούμε την ιστορική μπάντα του δήμου Ναυπλίου (έτος ιδρύσεως 1930), το μεράκι μας και την ίδια τη πόλη του Ναυπλίου για όσο ακόμα θα αντέχουμε. Από τη στιγμή ωστόσο που προσφέρουμε εθελοντικά τις υπηρεσίες στη πόλη μας, κάτι που όλοι γνωρίζουμε, καλό και ανθρώπινο θα ήταν αυτή η προσφορά να αναγνωρίζεται και να επικροτείται από τους συνανθρώπους μας τουλάχιστον, μιας και δε περιμένουμε πια καλύτερη αντιμετώπιση από τους άρχοντες αυτού του τόπου, οι οποίοι και μας αγνόησαν παντελώς σήμερα, ίσως γιατί δε τους παίξαμε τη σημαία και δε τους αποδώσαμε τιμές όπως προστάζει το πρωτόκολλο.

Καλό επίσης θα ήταν να είχαν καθαριστεί οι δρόμοι από τις ακαθαρσίες των σκύλων, τουλάχιστον τη διαδρομή που θα ακολουθούσε η λειτανία, ουτως ώστε να μη χρειάζονταν να κάνουμε μανούβρες, πράγμα όχι εύκολο όταν πρέπει να διαβάζεις και παρτιτούρα. Τέλος, το παλιό καλό καιρό, όταν ο εορτασμός της ημέρας τούτης αποτελούσε πραγματικό εορτασμό και ακολουθούνταν η εικόνα από πλήθος πιστών και δύο φιλαρμονικών (συχνά φιλοξενούσαμε και τη μπάντα της αστυνομίας), η εκκλησία μας κερνούσε κι' έναν καφέ, ή ένα τόστ, σε μια από τις καφετέριες της παραλίας. Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία και το κρύο που επικρατούσε σήμερα και λαμβάνοντας υπόψη πως ο μέσος όρος ηλικίας της φιλαρμονικής έχει πέσει κατακόρυφα, αλλά και τη δεδομένη αναμονή και ορθοστασία μέχρι να αποφασίσουν οι παππάδες να βγάλουν την εικόνα, θεωρώ πως θα ήταν μια πολύ όμορφη χειρονομία εκ μέρους τους και ένδειξη ανθρωπιάς, αν τα παιδάκια 10 και 11 ετών κρατούσαν μια ζεστή σοκολάτα στα χέρια για όσο περίμεναν.
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, συγνώμη αν σας έθιξα και περιμένω να με αποδείξετε λάθος, αποκαθιστώντας την αλήθεια, με ιδιαίτερη αναφορά στη φιλαρμονική."

Με εκτίμηση
Φώτης Μαργαρίτης ( φλάουτο )
μέλλος της φιλαρμονικής από το 1986
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ