ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο Διομήδης Πρωταθλητής Ελλάδος - Η κατσαρόλα* στο Άργος.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:45:00 π.μ. |
  Το Άργος έγραψε ιστορία! Ο Διομήδης νίκησε με 30-28 τον ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Α1 χάντμπολ ανδρών και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.
Λίγο πριν διεκδικήσουν τον ευρωπαϊκό τίτλο οι παίκτες του Διομήδη φρόντισαν να «σφραγίσουν» αυτόν εντός των συνόρων. Ονειρεμένη χρονιά για την ομάδα του Άργους που ολοκλήρωσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της τον τίτλο.

Πρώτοι από το ξεκίνημα της σεζόν, οι «λύκοι» κατάφεραν να διατηρηθούν εκεί μέχρι το τέλος, παίρνοντας τα σκήπτρα από την ΑΕΚ. Παρότι χρειαζόταν μόλις ένα βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, το συγκρότημα του Δημήτρη Δημητρούλια επικράτησε με 30-28 του Δικεφάλου του Βορρά -ήταν η μόνη ομάδα που έκοψε βαθμούς με την ισοπαλία στην κανονική διάρκεια- και στρογγυλοκάθισε επιβλητικά στο θρόνο!
Πλέον, οι Αργίτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον πρώτο τελικό του Τσάλεντζ Καπ, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθούν στο Λουτράκι την ελβετική Βάκερ Τουν και θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση και αυτού του τροπαίου. «Ήταν ένα πολύ αγχωτικό ματς. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας και το καταφέραμε βρίσκοντας λύσεις στα κρίσιμα σημεία. Είχαμε κουράγιο και τα καταφέραμε κόντρα σε έναν σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ. Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Κόντρα στην ΑΕΚ θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ωραία φιέστα και να διατηρήσουμε το αήττητο μας», δήλωσε μετά το τέλος του ματς, ο τεχνικός των πρωταθλητών, Δημήτρης Δημητρούλιας.
Υετίων: «Άξιος πρωταθλητής ο Διομήδης»
Στον αντίποδα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων δήλωσε: «Συγχαρητήρια στον Διομήδη. Πήρε άξια το πρωτάθλημα και πώς να μην είναι άξιος όταν έχει μόνο μια ισοπαλία σε όλο το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το δίκαιο. Εμείς αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα των αντιπάλων μας. Εμείς τεστάραμε τις δυνάμεις μας με πολλές απουσίες. Νομίζω πως οι δύο κόκκινες (Πίτσιος, Κοκκώνης) δεν ήταν και οι διαιτητές ήταν εκτός κλίματος του αγώνα. Δείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και δείξαμε χαρακτήρα».
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ- ΠΑΟΚ 30-28
Τα δεκάλεπτα:
6-4, 12-10, 16-13 (ημχ.), 19-17, 25-22, 30-28
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 6, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 3, Μάλλιος 3, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 5, Κοντούλης, Σπέντζος, Ουρόσεβιτς 2, Τάσκοβιτς 6, Σαμαράς 3
ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 4, Γουργούμης, Απσοτολίδης Κ.,Κοκώνης 1, Τσίλης 1, Πετρίδης 2, Ανγκελόφσκι 4, Ιωαννίδης 5, Σεβαστίδης 4, Τάτσης, Κεσίδης 4, Πίτσιος Ιλέρης
Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας Δίλεπτα: 7-7 Πέναλτι: 3/3-5/9
Κόκκινες: 53:46 Μεγαλοοικονόμου (3 δίλεπτα)-41:01 Τάτσης (επικίνδυνο παιχνίδι, δεν κρατήθηκε δελτίο), 49:33 Πίτσιος (άσεμνη χειρονομία, κρατήθηκε δελτίο), Κοκώνης (διαμαρτυρία, κρατήθηκε δελτίο)
 *Κατσαρολικό: όρος που εικάζεται πως επινοήθηκε από τον προπονητή της ομάδας χάντμπωλ Διομήδης Άργους Δημητρούλια Δημήτρη την περίοδο 2011-2012. Ο ευφάνταστος αυτός τίτλος δεν ήταν τίποτα άλλο από την εμπνευσμένη μετονομασία του κυπέλλου που προορίζονταν για τον πρωταθλητή της συγκεκριμένης χρονιάς . Μετά την κατάκτησή του από την ιδία ομάδα, πλέον στη δημοτική ο όρος θυμίζει περισσότερο τρόπαιο των Πελοποννησίων χειροσφαιριστών παρά σκεύος μαγειρικής .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ