ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Γιάννης Μανιάτης: Να εφαρμοστεί ο νόμος και να παταχθεί η εγκληματικότητα στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. |
 Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Αγίας Τριάδας αλλά και όλων των περιοχών της Αργολίδας ζήτησε ο Γραμματέας της Κ.Ο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και Βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης μετά από την ενημέρωση που του έγινε για τα επεισόδια, τόσο από το Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δ. Κωστούρο, όσο και από τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας Ταξίαρχο κ. Γ. Αλεξανδρόπουλο.
Κατά τις συνομιλίες του Γιάννη Μανιάτη τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον Αστυνομικό Διευθυντή, εκφράστηκε η πλήρης υποστήριξή του στο σύνολο των πρωτοβουλιών που πρόκειται να αναλάβει η αστυνομία και ο Δήμος, προκειμένου να παταχθεί η παρανομία και η εγκληματικότητα ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αγία Τριάδα όπου εμφανίζεται το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλη έξαρση.

Ταυτόχρονα, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα 30/7/2012 προς τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, ο Γιάννης Μανιάτης ζήτησε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Αργολίδας και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν πριν λίγες ημέρες στο κέντρο της Αγίας Τριάδας Αργολίδας, ανάμεσα σε αθίγγανους και κατοίκους του χωριού, αναδεικνύουν για άλλη μια φορά το σημαντικό πρόβλημα ανομίας και παραβατικότητας που υπάρχει σε πολλές περιοχές της Αργολίδας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των στελεχών της τοπικής αστυνομικής δύναμης, δυστυχώς ακόμη και στο κέντρο αρκετών χωριών, πολύ περισσότερο δε σε απομακρυσμένες κατοικίες, το πρόβλημα της ανομίας, των κλοπών, των απειλών σε βάρος της ζωής των κατοίκων, πολλές φορές ξεπερνά οποιοδήποτε ανεκτό όριο.

Παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες των τελευταίων ετών, η αστυνομική δύναμη της Αργολίδας παραμένει μικρότερη από αυτή άλλων νομών με ίδια πληθυσμιακή σύνθεση. Το πρόβλημα μάλιστα μεγεθύνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της ανάγκης για διάθεση στελεχών της αστυνομίας στις πολλές πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται στους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού αλλά και εξαιτίας της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις τουριστικά και παραθεριστικά ανεπτυγμένες περιοχές, από το Κυβέρι μέχρι την Ερμιονίδα.

Δεδομένου ότι η δημιουργία αισθήματος ασφάλειας για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων, καθώς και η εφαρμογή της νομιμότητας προς κάθε κατεύθυνση, αποτελούν πάγια και κορυφαία αιτήματα όλων των κατοίκων, αλλά και δεδομένου ότι οι αξιωματικοί και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ στην Αργολίδα παρά τον μικρό αριθμό τους ασκούν με αυτοθυσία τα καθήκοντά τους,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ:



Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί προκειμένου να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της Αργολίδας, να παταχθεί η παρανομία και η παραβατικότητα και να ισχύσει η νομιμότητα και ο σεβασμός της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Αργολίδας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ