ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Βαριές οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής για τη φωτιά στη Νέα Κίο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 π.μ. |
 Άρθρο του Σπύρου Κουσκούκη
Δημοτικού συμβούλου δήμου Άργους – Μυκηνών

 Την Τετάρτη 8 Αυγούστου , αυτό που όλοι φοβόμασταν στη Νέα Κίο τελικά συνέβη. Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε εντός του ποταμού Ινάχου και ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς εντός της πόλης της Νέας Κίου ήταν άμεσος. Ευτυχώς ύστερα από τεράστιες προσπάθειες, κυρίως των κατοίκων , αποφύγαμε το κακό.

Πάμπολλες οι αποφάσεις του τοπικού δημοτικού συμβουλίου για καθαρισμό της κοίτης και των πρανών του ποταμού, αλλά ποτέ δεν μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Άργους – Μυκηνών. Και σ’ αυτό κάποιοι έχουν ευθύνη.

Μόνιμες οι φωνές αγωνίας της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως δια στόματος του γράφοντος για το ίδιο θέμα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, από πολύ νωρίς είχαμε προειδοποιήσει την δημοτική αρχή , ότι τους καλοκαιρινούς μήνες το ποτάμι στην κατάσταση που βρίσκεται εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη Νέα Κίο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τα σπίτια ακουμπούν στα πρανή του ποταμού , τα ποία είναι ακάθαρτα και γεμάτα ξερόχορτα. Όμως είναι προφανές ότι ζητήματα πολιτικής προστασίας δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.

Το ότι ο ποταμός είναι αρμοδιότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τέτοια αμέλεια από την δημοτική αρχή, όπου σε συνεργασία θα έπρεπε να είχαν γίνει τα δέοντα. Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί και η τεράστια ευθύνη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Το θέμα όμως είναι ότι ακόμη και με αυτό που συνέβη μυαλό δεν βάζουν.

Κάνουμε έκκληση λοιπόν να καθαριστούν άμεσα τα πρανή που βρίσκονται από την πλευρά του οικισμού. Να καθαριστούν άμεσα όλα τα ξερόχορτα των δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων , πριν να έχουμε πυρκαγιές και εντός της πόλης.

Πρέπει επιτέλους , στα πλαίσια της πυροπροστασίας να ενεργοποιηθεί η δημοτική αρχή για τον καθαρισμό εγκαταλειμμένων δημοσίων . αλλά και ιδιωτικών χώρων. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα για τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει το βάρος της ευθύνης της , πριν έχουμε παρόμοιες καταστάσεις και σε άλλα σημεία του δήμου μας.
Η φωτιά , δυστυχώς , δεν κάνει ούτε επιλογές ούτε εξαιρέσεις στους χώρους που θα ξεσπάσει.

Άργος, 10 Αυγούστου 2012
ΣΠΥΡΟΣ Ε. ΚΟΥΣΚΟΥΚΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος δήμου Άργους – Μυκηνών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ