ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Έρχεται μαγιάτικος «καύσωνας»: Η Αργολίδα στις περιοχές που θα "ψηθούν" από τη ζέστη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:14:00 μ.μ. | |
Χάρτης
Οι μετεωρολόγοι συμφωνούν για το κύμα ζέστης που είναι σε τροχιά προς τη χώρα μας, με τις συνθήκες σε πολλές περιοχές να θυμίζουν καύσωνα για αρκετές ημέρες. Η ζέστη θα ξεκινήσει από την Πέμπτη και το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα βρει τους Έλληνες σε κάποια παραλία για ανάσες δροσιές.


Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια, το κύμα ζέστης φαίνεται πως θα διαρκέσει ακόμη περισσότερο, ανατρέποντας τις μέχρι τώρα προγνώσεις. Οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασία θα διαρκέσουν για περίπου μία εβδομάδα και θα κυμανθούν κατά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ζέστη θα κάνει και στην Αθήνα, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, όμως οι περιοχές που θα «ψηθούν» είναι οι συνήθεις ύποπτοι: η Κρήτη (κυρίως) , η Βοιωτία, η Φθιώτιδα, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Αργολίδα και τα Δωδεκάνησα.

Παράλληλα, αναμένεται και σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα.

H ανάρτηση του Τσατραφύλλια:


«Ο υποτροπικός αεροχείμαρρος (ποτάμι αέρα στην ανώτερη ατμόσφαιρα) φέρνει αξιόλογη ζέστη με διάρκεια, και σημαντικά ποσά αφρικανικής σκόνης στην περιοχής μας».

Πιο αναλυτικά, η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην περιοχή μας από την Τετάρτη 15/5 και μετά ευνοεί τη μεταφορά σκόνης και θερμών αερίων μαζών από τις ακτές τις Αφρικής προς την περιοχή μας.
Το θερμό αυτό κύμα δεν αποκλείεται να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται από την Παρασκευή και μετά 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Οι περιοχές που θα επηρεάσει το κύμα αυτό αρχικά είναι η δυτική και νότια Ελλάδα με τη θερμοκρασία λίγο πιο πάνω από τους 30 βαθμούς και από το Σάββατο 18/5 και μετά τις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς όπως η Κρήτη (κυρίως) ,η βοιωτία,η Φθιώτιδα η Αχαΐα ,η Ηλεία , η Αργολίδα , τα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το Σαβατοκύριακο θα ξεπεράσουμε τους 30 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 27».

Οι χάρτες που παραθέτει:


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ