Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με ορισμένους επαγγελματίες του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:52:00 μ.μ. |
 Το Σάββατο κάναμε ανάρτηση το θέμα με τα κρουαζιερόπλοια που έφτασαν στο Ναύπλιο και τους 4.000 τουρίστες που πάτησαν το πόδι τους στην πόλη. Μεσώ του facebook κάποιοι επαγγελματίες της πόλης είχαν διαφορετική άποψη, πρώτα για το αριθμό των τουριστών (ήταν πραγματικά 4.000 οι τουρίστες και δεν σηκώνει αμφισβήτηση αυτό προκύπτει από στοιχεία του Λιμεναρχείου) και δεύτερον για το αν οι τουρίστες άφησαν χρήματα στα μαγαζιά (αυτό δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε σε τι βαθμό έγινε, πάντως έγινε).

Ειρωνικά σχόλια του τύπου να φέρουμε σακούλες να βάλουμε τα λεφτά, η ανεβάστε καμιά  φωτογραφία με το κόσμο που πλημμύρισε το Ναύπλιο..., δείχνουν την επιπολαιότητα με την οποία  αντιμετωπίζεται το θέμα του τουρισμού στην πόλη του Ναυπλίου.

Επειδή στο μαγαζί κάποιου δεν έκατσαν τουρίστες, χλευάζει το γεγονός πως δυο κρουαζιερόπλοια κατέβασαν κόσμο στο Ναύπλιο. Επειδή το μαγαζί κάποιου δεν είναι στην παραλία και δεν είδε τους τουρίστες, γελοιοποιεί το γεγονός πως 4.000 άνθρωποι από το εξωτερικό πάτησαν  το πόδι τους στην πόλη.

Εμείς δεν θέλουμε να ασχοληθούμε άλλο με την μερίδα των επαγγελματιών της πόλης που δεν αντιλαμβάνονται πως το χρήμα κάνει κύκλο, θα πούμε μόνο δυο λόγια για το τι δεν είδαμε να κάνουν οι επαγγελματίες της πόλης.

Δεν είδαμε κανέναν επαγγελματία να έρθει στο σημείο που αποβιβάζονταν οι τουρίστες και να δώσει ένα φυλλάδιο για το μαγαζί του, δεν είδαμε κανέναν επαγγελματία να διαφημίσει το μαγαζί του προσφέροντας σε ορισμένους τουρίστες ένα νερό ρε αδερφέ, δεν είδαμε κανέναν επαγγελματία εκτός των ταξιτζήδων του Ναυπλίου, να κάνει κάποια προσφορά ειδικά για τους συγκεκριμένους τουρίστες, δεν τους είδαμε λοιπόν τους επαγγελματίες να κουνάνε ούτε το μικρό τους δακτυλάκι για να προσελκύσουν πελάτες από τα δυο κρουαζιερόπλοια.

Αντί λοιπόν για αυτά ορισμένοι θεωρούν πολύ απλά πως δεν έγινε τίποτα που ήρθαν τουρίστες στο Ναύπλιο. Εμείς θα πούμε πως σε μερικούς αξίζει να κλείσουν τα μαγαζιά τους, γιατί δεν κάνουν να είναι επαγγελματίες, ίσως να ασχοληθούν με την συστηματική καλλιέργεια του "περίμενε με σταυρωμένα τα χέρια" και που ξέρεις κάποιος τουρίστας μπορεί να σκοντάψει επάνω τους, να τους ζητήσει ένα ποτήρι νερό και να του χρεώσουν την χασούρα της τελευταίας πενταετίας μαζί με το φπα.

 Αργολικές Ειδήσεις   
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ