ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για το Νοσοκομείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:59:00 μ.μ. |
ΨΗΦΙΣΜΑ

ΕΚ ΤΗΣ 21ης / 24-7-2012 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Κοινός μας στόχος και υποχρέωση είναι η συνέχιση παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες των Δήμων Ναυπλιέων , Επιδαύρου και Ερμιονίδας. Γι` αυτό αδιαπραγμάτευτα ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου ,της πρωτεύουσας του Νομού Αργολίδας και πρώτης πρωτεύουσας του νεότερου ελληνικού κράτους.
Με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»(πρώτο θέμα της 23ης Ιουλίου 2012) ανακινήθηκε το θέμα κλεισίματος του νοσοκομείου Ναυπλίου .Το συγκεκριμένο δημοσίευμα χρησιμοποιεί ‘ μελέτη –πιλότο΄ ,όπως τη χαρακτηρίζει ,για τα νοσοκομεία Άργους-Ναυπλίου. Καταγγέλλουμε ότι η συγκεκριμένη μελέτη αναφέρει ψευδή στοιχεία για το νοσοκομείο Ναυπλίου .

Είναι δεδομένο, ότι στην Αργολίδα από ετών έχουν αναπτυχθεί παράλληλα δύο(2) ισοδύναμα νοσοκομεία, μάλιστα προσφάτως επεκταθέντα, από τα οποία, όμως, κανένα δεν έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει το άλλο. Ήδη με το νέο σύστημα εφημεριών (15 ημέρες το ένα και 15 ημέρες το άλλο) και τον τρόπο στελέχωσης των εφημεριών έχουν υποβαθμιστεί οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό μας.

Θεωρούμε ότι με την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας σε ότι αφορά το ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το σύγχρονο ιατρικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, το νοσοκομείο Ναυπλίου, πρέπει να συνεχίσει και να αναβαθμίσει τη λειτουργία του με την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλινικών ειδικοτήτων αλλά και τη δημιουργία Τ.Ε.Π. και λειτουργία Μ.Α.Φ. στον ήδη διαμορφωμένο χώρο.

Το νοσοκομείο Ναυπλίου ανταποκρινόμενο στην αναγκαιότητα των καιρών για εξοικονόμηση πόρων αλλά και στην υποχρέωση παροχής πλήρους και ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης σε όλους τους κατοίκους του Νομού Αργολίδας και της μείζονος περιφέρειας, στους οποίους προστίθεται και μεγάλος αριθμός τουριστών, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα δύο νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους πρέπει και μπορούν να λειτουργούν συμπληρωματικά κάτω από το ενιαίο οργανωτικό και διοικητικό σχήμα, που ισχύει σήμερα.

Δυστυχώς δεν έχει γίνει κατανοητό πως όταν επιδιώκουμε την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας, η οποία πρέπει να αποτελεί το ζητούμενο όλων μας και κυρίως της κυβέρνησης, δε μπορούμε να καταδικάσουμε το Ναύπλιο τη ναυαρχίδα του τουρισμού στην Αργολίδας σε στέρηση υπηρεσιών υγείας και σε αδυναμία εξυπηρέτησης των αναγκών στον τομέα της υγείας τόσο των κατοίκων του ευρύτερου Δήμου όσο και των τουριστών.

Σημειωτέον, ότι από το Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετούνται περιστατικά που παραπέμπονται και από τα Κέντρα Υγείας Λυγουριού και Κρανιδίου.

Είναι γνωστό δε ότι δεν νοείται τουριστική ανάπτυξη , όταν ο τουρίστας που επισκέπτεται την περιοχή μας γνωρίζει ότι η πρωτεύουσα του νομού στερείται νοσοκομείου και παροχών άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Ε μ μ έ ν ο υ μ ε λοιπόν στη συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου Ναυπλίου και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.-


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ι.ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ