ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Χαιρετισμός Ανδριανού στη 2η γιορτή ελιάς και ελαιολάδου στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:12:00 μ.μ. |
 Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση της φετινής 2ης Γιορτής Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι και τη σημερινή εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιό της. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κεντρικός ομιλητής της είναι ο διαπρεπής Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Ζέρβας, ο οποίος μάλιστα έλκει την καταγωγή του από το Κρανίδι.
Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι οι παραγωγοί της Αργολίδας δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν το μεγάλο βήμα της δυναμικής προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της γης μας και του ανοίγματος σε νέες αγοράς.

Η Αργολίδα είναι τόπος ευλογημένος όχι μόνο γιατί οτιδήποτε παράγεται σ’ αυτά εδώ τα χώματα είναι ύψιστης ποιότητας, αλλά και γιατί διαθέτει ανθρώπους εργατικούς και δημιουργικούς, με όρεξη και μεράκι για προκοπή. Αυτό το αναπτυξιακό μας πλεονέκτημα μπορεί να γίνει η ατμομηχανή που θα τραβήξει την τοπική οικονομία και κοινωνία μας έξω από την κρίση, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ποιοτικά καλύτερη επόμενη μέρα για όλους.

Αυτό που χρειάζεται είναι κυρίως η οργάνωση, ο συντονισμός και ο εκσυγχρονισμός τόσο των μεθόδων παραγωγής όσο και της διάθεσης των προϊόντων μας στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Με μεγάλη χαρά βλέπω σε ολόκληρη την Αργολίδα προσπάθειες από μεμονωμένους παραγωγούς και ομάδες παραγωγών να δώσουν στα προϊόντα τους την προστιθέμενη αξία που θα κάνει τη διαφορά: μέσα από την τυποποίηση, την πιστοποίηση, το μάρκετινγκ, τα βιολογικά προϊόντα.

Βεβαίως, υπάρχουν πολλά και σημαντικά προβλήματα. Πριν από λίγο συναντήθηκα με εκπροσώπους των ομάδων παραγωγών για το πρόβλημα των ζημιών από τις αλλεπάλληλες χαλαζοπτώσεις που έχουν πλήξει πολλές περιοχές του νομού μας. Υπάρχει βεβαίως το πρόβλημα του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών παραγωγού, η ανεπαρκής στήριξη από το κράτος, οι πολλαπλές και βαριές συνέπειες της κρίσης. Και ως προς αυτά, χρειάζεται συντονισμός δράσης.

Είμαι βέβαιος, και σε ό,τι με αφορά θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σ’ αυτό, ότι η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου που φέτος διοργανώνεται για δεύτερη φορά στο Κρανίδι θα εξελιχθεί σε έναν σημαντικό θεσμό για την προώθηση ενός από τα ποιοτικότερα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας. Εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ