ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πρωτότυπη έκθεση της Ναυπλιώτισσας Γωγώς Αναστασοπούλου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. |
 
 Πρωτότυπα, παράξενα δημιουργήματα, καμωμένα από άχρηστα φυσικά υλικά, δουλεμένα με μεράκι, φαντασία, έμπνευση και γούστο , εκθέτει σε χώρο της οδού Φιλίας 42 στην Αγία Κυριακή Ναυπλίου, η ναυπλιώτισσα Γεωργία Αναστασοπούλου την περίοδο των γιορτών.

Η καλλιτέχνης που δουλεύει εδώ και 25 χρόνια ως παιδαγωγός, έχει σπουδάσει κουκλοθέατρο, έχει παρακολουθήσει θεατρικά σεμινάρια, ενώ έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα αυτιστικά παιδιά. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το τμήμα ζωγραφικής του Δήμου Νέας Ιωνίας.

«Παραμυθού», έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την δραστηριότητα αυτή, συμμετέχοντας σε παραστάσεις για παιδιά, ενώ είναι χαρακτηριστική η ικανότητά της να σκαρώνει παραμύθια βασισμένα στα εικαστικά της έργα. Σημειώνουμε ότι στο αρχείο της περιλαμβάνονται 3000 παραμύθια !!!

Ο επισκέπτης της έκθεσης θα έχει την δυνατότητα να δει πώς μεταμορφώνει και δίνει ζωή- με την τεχνική του ντεκουπάζ- σε άψυχες πέτρες, φλούδες δέντρων, ντενεκεδάκια, κλαδιά,παλιά μπουκάλια, αποξηραμένους καρπούς, όστρακα, χαρτιά, χαρτοπολτό, πηλό, κουμπιά, καλαπόδια, φυσικά υλικά που μεταμορφώνονται, με την δημιουργική παρέμβασή της, σε φωτιστικά, κηροπήγια, ημερολόγια, γούρια, γλαστράκια, κούκλες, κοσμήματα, πολλά με χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα μοτίβα.
«Στόχος- λέει η κ. Αναστασοπούλου- είναι πάντα η ψυχή των παιδιών. Στα σημερινά παιδιά λείπει η φαντασία, ο χρόνος, τους λειπουν οι ελεύθεροι χώροι, τους λείπουν οι γονείς τους που λείπουν ολημερίς. Πρέπει να τους δώσουμε την δυνατότητα και τα ερεθίσματα να επανενεργοποιήσουν την φαντασία τους, να ξεφύγουν λίγο από την τηλεόραση, ν’ απασχοληθούν δημιουργικά».

Σημειώνουμε ότι στον ίδιο χώρο της οδού Φιλίας, ο επισκέπτης θα μπορεί ν’ απολαύσει και την Έκθεση Ζωγραφικής του ναίφ καλλιτέχνη Δήμου Δημάκη. Ζωγραφικά έργα φιλοτεχνημένα σε παλιά ξύλα, πινακωτές , καθώς και άλλες κατασκευές. Ακόμη, ο κ. Δημάκης κατασκευάζει πανέμορφα σκιάχτρα, που κάποια φιλοξενούνται στον αύλειο χώρο, κάτω από μια μεγάλη κουκουναριά. Τηλ. Επικοινωνίας 6977594333

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ