ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΝΕ Αργολίδας: Αγανάκτηση για τα προβλήματα μεταφοράς των μαθητών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:27:00 μ.μ. |
 Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε γονείς και μαθητές η άθλια κατάσταση που βιώνουν μετά την αναστολή τις μεταφοράς από και προς τα σχολεία του νομού μας . Μαθητές που δεν μπορούν να πάνε καν στο σχολείο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχολικό συγκρότημα 3ου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Άργους κ.α.

Αιτία είναι γενικά τα χρέη από το κράτος στο ΚΤΕΛ Αργολίδας , αλλά κυρίως η απουσία κρατικού φορέα που θα εξασφαλίζει την δωρεάν και ασφαλή μετακινήσει των μαθητών.
Η μεταφοράς των μαθητών είναι μια πτυχή του συνολικότερου προβλήματος της υποχρηματοδότησης της Παιδείας (ελλείψεις καθηγητών στα μουσικά σχολεία, ελλείψεις βιβλίων, θέρμανση κτλ.). Για την κατάσταση αυτή, ευθύνη έχουν οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις που με την πολιτική τους υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο αποτελεί πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η διασφάλιση της απρόσκοπτης, δημόσιας και δωρεάν μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού. Καλούμε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να μην ανεχθούν αυτήν την κατάσταση και να απαιτήσουν αγωνιστικά δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Διεκδικούμε:

· Να εξασφαλιστεί η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών με ευθύνη του κράτους.

· Δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απ' ευθείας κρατική χρηματοδότηση;

· Να καταργηθεί ο χιλιομετρικός περιορισμός για την έκδοση πάσο δωρεάν μετακίνησης των μαθητών στην επαρχία με ΚΤΕΛ.

Το Ν.Σ. Αργολίδας της ΚΝΕ απαιτεί
την άμεση επίλυση του προβλήματος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ