ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην Πάτρα σε αφιέρωμα για τον Γιώργο Κατσαρό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 π.μ. |
 Ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικοσυνθέτες και μαέστρους, ο Κερκυραίος στην καταγωγή Γιώργος Κατσαρός αναμένεται να βρεθεί σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 στην Πάτρα για να παραστεί στην συναυλία – αφιέρωμα στον ίδιο με τίτλο «Κάθε λιμάνι και καημός» που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ξενοδοχείου Αστήρ στην οδό Αγίου Ανδρέου και Αράτου στην Πάτρα, στις 20.30.
Η μουσική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας παιδείας του Δήμου Πατρέων και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Στη συναυλία θα συμπράξουν μαθητές του Μουσείου Σχολείου της Πάτρας και του Μουσικού Σχολείου της Αργολίδας.

Μάλιστα αντίστοιχη εκδήλωση με παρόντα τον Γιώργο Κατσαρό που είναι και εξαιρετικός σαξοφωνίστας, είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες μέρες και στο Άργος υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους Μυκηνών σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.

Στη συναυλία αυτή όπως και τη Δευτέρα 15/4 στην Πάτρα, το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας θα συμπράξει με το Μουσικό Σχολείο Πατρών και στη σκηνή αναμένεται να εμφανιστεί ένα εντυπωσιακό σύνολο 118 ατόμων ορχήστρας και χορωδίας.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα υψηλού βαθμού δυσκολίας το οποίο για πρώτη φορά αποτολμάται από τα δύο σχολεία.
Στην εκδήλωση συμμετέχει και το 1ο ΕΠΑΛ Άργους με τη δημιουργία και προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο “Κάθε λιμάνι και καημός”.

Ο Γιώργος Κατσαρός που έχει γράψει τη μουσική και τα τραγούδια για πολλές γνωστές κινηματογραφικές ταινίες όπως η «Κόμισσα της Κέρκυρσας» με την αξέχαστη Ρένα Βλαχοπούλου, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα τον Μάιο του 1934. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου. Πάμπολλες συνθέσεις του έχουν παρουσιαστεί από το 1959 που πρωτοξεκίνησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση καθώς και σε πολλούς μουσικούς δίσκους.

Ο Γιώργος Κατσαρός είναι μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος και του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Έχει δώσει πολλές συναυλίες στο εξωτερικό ενώ έχει τιμηθεί με το Β΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Σόποτ της Πολωνίας και Βρυξελλών (1965), το Γ΄ Βραβείο στο Φεστιβάλ τραγουδιού Μάλτας (1969), και το Δ΄ Βραβείο Φεστιβάλ τραγουδιού με το γνωστό τραγούδι "Κυρα-Γιώργαινα" στο Ρίο ντε Τζανέιρο (1970).

Επίσης έχει λάβει μέρος στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision του 1974 ως συνθέτης και διευθυντής ορχήστρας με το «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου» που είχε ερμηνεύσει η Μαρινέλλα, σε στίχους του Πυθαγόρα.

Διετέλεσε διευθυντής ορχήστρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας κατά την περίοδο της Δικτατορίας. Σήμερα επιμελείται όλων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων ως αρχιμουσικός και καλλιτεχνικός διευθυντής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ