ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα «Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, θέατρο, τέχνες, λογοτεχνία»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. |
 Ολοκληρώθηκαν στο Ναύπλιο οι εκδηλώσεις του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας, με θέμα «Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, θέατρο, τέχνες, λογοτεχνία».
Οι εκδηλώσεις, οι οποίες διήρκησαν μία εβδομάδα, ξεκίνησαν τη Δευτέρα 1η Απριλίου με πανεπιστημιακά μαθήματα, σχετικά με το θέατρο, ανοιχτά στο κοινό με θέμα τη Γαλλοφωνία, συνεχίστηκαν με την προβολή ταινίας γαλλόφωνου κινηματογράφου το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κορυφώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή με τη διεξαγωγή του Συνεδρίου με θεματική «Γαλλοφωνία και Πολυπολιτισμικότητα, θέατρο, τέχνες, λογοτεχνία».

Στο συνέδριο συμμετείχαν ακαδημαϊκοί, καθηγητές και καλλιτέχνες από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όλης της χώρας και ποικίλα γνωστικά αντικείμενα τα οποία κάλυπταν το χώρο του θεάτρου, της τέχνης, της λογοτεχνίας, της ανθρωπολογίας, της μουσικής και της ψυχανάλυσης.

Οι εισηγήσεις οι οποίες ανακοινώθηκαν ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, ορισμένες ήταν ανέκδοτες, ενώ οι συζητήσεις οι οποίες ακολούθησαν απέδειξαν έμπρακτα τόσο το δυναμισμό της Γαλλόφωνης πολυπολιτισμικότητας στο χώρο του θεάτρου και των άλλων αντικειμένων, όσο και την παραγωγική αλληλεπίδραση μεταξύ ειδικών και κοινού.

Η προσέλευση των κατοίκων του Ναυπλίου αλλά και της ευρύτερης Αργολίδας ήταν πάρα πολύ μεγάλη και ενεργή, δεδομένου ότι τέθηκαν καίριες ερωτήσεις και σχόλια προς τους εισηγητές.

Οι εισηγήσεις του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν με ανέκδοτο θεατρικό δρώμενο, απόσπασμα από το έργο της Αλγερινής γαλλόφωνης δραματουργού Fatima Gallaire Γυναίκες του ίδιου άντρα. Το δρώμενο προετοιμάστηκε και παρουσιάστηκε από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και την καθηγήτριά τους της υποκριτικής κα Χρ. Ζώνιου.

Τέλος, οι εισηγήσεις της Κυριακής αλλά και το συνέδριο έκλεισαν με την παρουσίαση από φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών και της διδάσκουσας τη μιμική τέχνη κας Α. Βασιλάκου δρώμενου μιμικής τέχνης με τίτλο Ζιγκ-Μπανγκ, κλ(ε)ίνοντας το σώμα, βασισμένο στο έργο του Γάλλου συνθέτη Ελληνικής καταγωγής Georges Aperghis. Επίσης στο Συνέδριο έπαιξε πιάνο η Λορένα Λευκοκοίλου και τραγούδησε η σοπράνο Βάλια Αθανασιά, φοιτήτριες του ΤΘΣ και οι δύο. Τα δρώμενα απέδειξαν έμπρακτα την ευρεία, συνεχή και επικαιροποιημένη επιμόρφωση των διδασκόντων σε θέματα δραματουργίας, καλλιτεχνίας και λογοτεχνίας, όσο το ταλέντο και την ποιοτική αναζήτηση/έκφραση της φοιτώσας νεολαίας της σχολής μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ