ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Μεγάλο ενδιαφέρον στην ημερίδα για την Τριστέτσα - Συγχαρητήρια από Γ.Ανδριανό (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | |
Διοργάνωση ημερίδας από την Ελληνική Φυτοπαθολογική εταιρεία ,την Εντομολογική εταιρεία Ελλάδος και την Π.Ε Αργολίδος πραγματοποιείται σήμερα 8 Ιουλίου 2013 στη Δαλαμανάρα, σχετικά με τον ιό της τριστέτσας.
 Κατά την ημερίδα ενημερώθηκαν φορείς και παραγωγοί που ασχολούνται με τα εσπεριδοειδή αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος για αυτό το σοβαρό πρόβλημα που απειλεί τα εσπεριδοειδή.
Παρών στην εκδήλωση αυτή κι ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλοςο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή.
Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε στους διοργανωτές της ημερίδας ο υφυπουργός πολιτισμου και αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανος. Στην επιστολή του αναφέρει:

"Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς, καθώς και ατομικά στον καθένα και την καθεμία που εργάστηκε για την πραγματοποίησή της σημερινής ιδιαίτερα χρήσιμης επιστημονικής ημερίδας.

Ανειλημμένη υποχρέωση στο πλαίσιο των νέων μου καθηκόντων δεν μου επιτρέπει να παρευρίσκομαι στην Ημερίδα, όμως γνωρίζω πολύ καλά το θέμα, καθώς με επανειλημμένες παρεμβάσεις μου έχω επισημάνει τον κίνδυνο ολικής καταστροφής για την Αργολίδα που αντιπροσωπεύει η τριστέτσα, αλλά και οι υπόλοιποι αναδυόμενοι οργανισμοί.

Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και δυστυχώς, από την στιγμή που, πριν από χρόνια, δεν εμποδίστηκε επιτυχώς η εισβολή της τριστέτσας στην Ελλάδα, είμαστε αναγκασμένοι να τρέχουμε πίσω από τα πράγματα.

Σήμερα, οφείλουμε να κινηθούμε ταυτόχρονα σε πολλά διαφορετικά επίπεδα:

- Της αντιμετώπισης των ήδη μολυσμένων δέντρων.

- Της αποφυγής της περαιτέρω επέκτασης του ιού.

- Της αποτελεσματικής ενημέρωσης των παραγωγών και του συντονισμού της δράσης όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

- Της διασφάλισης ότι οι αρμόδιοι φορείς διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους και το προσωπικό που χρειάζεται.

- Της εξασφάλισης ενός αξιοπρεπούς ύψους αποζημίωσης ανά δέντρο που δεν θα καταστρέφει οικονομικά τους πληγέντες και θα τους επιτρέψει να ξαναστήσουν, στο βάθος του απαιτούμενου χρόνου, τις καλλιέργειές τους.

Ένα είναι σίγουρο: ότι ούτε η οικονομική κρίση, ούτε το μη αναστρέψιμο γεγονός της εισβολής του ιού στη χώρα μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως άλλοθι αδράνειας και μοιρολατρικής παραίτησης.

Στο πλαίσιο αυτό, περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω τα πρακτικά της Ημερίδας που είμαι σίγουρος πως θα εμπλουτίσουν το οπλοστάσιό μας στον κοινό μας αγώνα να κρατήσουμε ζωντανό τον πυλώνα της οικονομίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού που είναι για την Αργολίδα τα εσπεριδοειδή.

Σε ό,τι αφορά τέλος το κρίσιμο θέμα της πρόσληψης του απαιτούμενου εποχικού προσωπικού για την συνέχιση των δειγματοληψιών, μένω στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τέλη Μαΐου υπό τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι για την κάλυψη των αναγκών θα γίνουν οι προβλεπόμενες ενέργειες."



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ