ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. |
 Η Γραμματεία Αργολίδας του Π.Α.ΜΕ., χαιρετίζει τα σωματεία, τους εργαζόμενους και εργαζόμενες, που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. και στην πορεία στο Άργος που ακολούθησε. Δυναμικό παρόν έδωσαν οι καθηγητές των ΕΠΑΛ που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα και η ΕΛΜΕ Αργολίδας, εργαζόμενοι του Δήμου στην στην καθαρίοτητα, οι σχολικές καθαρίστριες, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας, ο Σύνδεσμος Τεχνιτών Οικοδόμων Ναυπλίου, αγρότες από την ΠΑΣΥ, κ.α. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη των εργαζομένων, και πως με την ενότητά μας, μπορούμε να συντρίψουμε κυριολεκτικά όσους καταστρέφουν τη ζωή μας.
Επίσης απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. έγινε και στο Κρανίδι, όπου συμμετείχαν οι απολυμένοι του “Βarcelo Hydra Beach” και άλλοι εργαζόμενοι από την περιοχή της Ερμιονίδας. Απαράδεκτη ήταν η στάση της εργοδοσίας, που απαγόρευσε την είσοδο σε αντιπροσωπεία των απολυμένων, να ενημερώσει τους εργαζόμενους του εν λόγω ξενοδοχείου για την απεργία. Με την προκλητική στάση της η εργοδοσία και την κοροϊδία που επιδεικνύει ως σήμερα, θα έχει απόλυτα την ευθύνη, για ό,τι επακολουθήσει...

Το Π.Α.ΜΕ. και τα ταξικά σωματεία δεν έχουν σταματήσει να δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να απαλλαγούμε από τα παράσιτα του κεφαλαίου και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους. Αυτούς που υποκλίνονται στην ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, με το λαό στη γωνία. 'Ετσι για άλλη μια φορά έδειξαν το αποκρουστικό πρόσωπό τους οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και στο νομό μας.

Η γραμματέας του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ερμιονίδας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, πρωτοστάτησε στην απεργοσπασία. Ποιών αλήθεια τα συμφέροντα εξυπηρετεί με τη στάση της αυτή;

Ο κ.πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, αφού έκανε περιγραφή της άσχημης κατάστασης των εργαζομένων, δεν βρήκε λέξη να πει για το σάρωμα των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων, που είχε ως τώρα η εργατική τάξη. Αναφέρθηκε απλά ότι η απεργία αφορούσε «κάποιους» απολυμένους των δήμων, «κάποιους» καθηγητές. Και όχι τη ζωή του συνόλου του λαού, που γίνεται φύλλο και φτερό, για το μέλλον της νέας γενιάς που φαντάζει όχι μόνο αβέβαιο αλλά και οδυνηρό. Αντί να καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση, ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα, που σαρώνει τη ζωή μας, κάλεσε το λαό, να κατανοήσει την «κοινωνική του πολιτική» και να μην ντρέπονται οι πολίτες να πάνε να αγοράσουν πατάτες και καρπούζια, λες και η «αγοραπωλησία αγροτικών προϊόντων» είναι δουλειά των συνδικαλιστών, που κάνουν μάλιστα και «κοινωνική πολιτική»!

Ο κ. αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Άργους, ενώ το βράδυ καλούσε τους εργαζόμενους να απεργήσουν, δεν οργάνωσε τον αγώνα τους, κάνοντας μόνο κάποιες διαπιστώσεις και ανώδυνες νουθεσίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα!

Να γυρίσουν την πλάτη στα εργοδοτικά σκυλιά, που τάχα στεναχωριούνται για τα δεινά της εργατικής τάξης από τη μια και από την άλλη καλλιεργούν τον εφησυχασμό, την επανάπαυση, την τρομοκρατία! Καιρός να απαλλαγούμε από αυτούς και να οργανώσουμε τους αγώνες μας με ταξικό προσανατολισμό.

Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία, με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και με την αλλαγή του συσχετισμού στα συνδικάτα. Η ανάδειξη της συμμαχίας των εργαζομένων όλων των κλάδων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, μπορεί να γίνει ένα μεγάλο ποτάμι, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής που βιώνουμε! Τέτοια ενότητα έχουμε ανάγκη, συνάδελφοι, ΤΑΞΙΚΗ, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ως την τελική νίκη του λαού. Μέχρι να πάρει ο ίδιος ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του και με τη δική του λαϊκή εξουσία, να δοθεί οριστική λύση σε όλα τα προβλήματα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ