ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ευρωπαϊκή Διάκριση στις Διακρατικές Συνεργασίες LEADER της Αναπτυξιακής Πάρνωνα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 π.μ. |
 Η διακρατική συνεργασία με τίτλο «PARKSPROTECTION ΙΙ - Διαχείριση, Προστασία και Οικονομική Ανάπτυξη Προστατευόμενων Περιοχών»επιλέχθηκε να παρουσιαστεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΔΑΑ / ENRD)ως παράδειγμα καλής πρακτικής.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας στις 4-13 Ιουλίου 2013πραγματοποιήθηκε η ελληνική εκπαιδευτική εβδομάδα με τίτλο «Γνωριμία με το Όρο-Μεσογειακό Τοπίο». Την εκπαιδευτική εβδομάδα παρακολούθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) εκπαιδευόμενοι, πέντε (5) από κάθε συμμετέχουσα χώρα οι οποίες είναι: η Λετονία ("DobeleDistrictRuralPartnership"), η Αγγλία ("NorthumberlandCoastandLowlands") και η Ελλάδα (Αναπτυξιακή Πάρνωνα).
Οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σχέση μεταξύ της βιοποικιλότητας και της χρήσης της γης από τον άνθρωπο και να παρατηρήσουν τη αλληλεπίδραση αυτή. Εκτός των επιστημονικών παρουσιάσεων, οι εκπαιδευόμενοι συμμετείχαν σε ομαδικές εργασίες πεδίου που πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικές προστατευόμενες περιοχές του Πάρνωνα. Η εκπαιδευτική εβδομάδα ήταν μια συναρπαστική όσο και επωφελής εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

Το ΕΔΑΑ παρέχει ευρεία στήριξη σε φορείς αγροτικής ανάπτυξης και ενημερώνει τη συζήτηση πάνω στην πολιτική αγροτικής ανάπτυξης της ΕΕ προβάλλοντας παραδείγματα επιτυχημένων έργων αγροτικής ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και προωθώντας τη διακρατική συνεργασία (ΔΣ) μεταξύ των Ομάδων Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ).
Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΔΑΑ και την καταχώρηση δείτε στη διεύθυνση:

http://enrd.ec.europa.eu/policy-in-action/rdp_view/en/view_projects_en.cfm?action=detail&backfuse=jsview&postcard_id=10681





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ