ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συμπεράσματα της σύσκεψης των σωματείων μελών της Ο.Ε.Β.Ε.Αργολίδας με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. |
 Την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στο γραφείο της Ο.Ε.Β.Ε.Α πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γεώργιο Καβαθά και τον γενικό γραμματέα Νίκο Σκορίνη και τα προεδρεία των σωματείων μελών. Συζητήθηκαν εκτενώς τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον ΟΑΕΕ , το φορολογικό , τη ρευστότητα των επιχειρήσεων , το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καθώς και η απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.

Η ΓΣΕΒΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον ΟΑΕΕ και πιέζει για την υλοποίηση τους όπως την κεφαλαιοποίηση των οφειλών και πληρωμή μονό των τρεχουσών οφειλών , την ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλάσης καθώς και την αποποινικοποίηση των οφειλών . Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ταμείου από το κράτος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ μας ενημέρωσε πως κατατέθηκε μηνυτήρια επιστολή κατά της Διοικήτριας του ΟΑΕΕ και του Υπουργό Εργασίας για την κατασπατάληση των αποθεματικών του ταμείου .

Ως αναφορά στο φορολογικό σύστημα συζητήθηκε και κρίθηκε απαράδεκτο η φορολόγηση των επιχειρήσεων με 26% από το πρώτο ευρώ και με 33% πάνω από 50.000€ η καταβολή της έκτακτης εισφοράς, της εισφορά αλληλεγγύης καθώς και των επτά συνολικών φόρων που υποχρεούμαστε να πληρώσουμε έως το τέλος του χρόνου.

Στόχος της ΓΣΕΒΕΕ είναι η προώθηση των συνεταιριστικών τραπεζών ώστε να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ασφυκτιούν οικονομικά καθώς και οι προστασία της επαγγελματικής στέγης με τον ισχύων καθεστώς .

Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ κάθε συνάδελφος να συνειδητοποιήσει ότι η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής δεν έχει τέλος . Η μόνη απάντηση είναι ο αγώνας , αντίδραση και η συσπείρωση γύρω από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων και η συμμετοχή στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις


Για την ΟΕΒΕΑ

       Ο πρόεδρος                ο γραμματέας
Μακρής Παναγιώτης   Χρόνης Κωνσταντίνος







ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ