ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αργολίδας για τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 π.μ. |
 Η προφυλάκιση ηγετικών στελεχών της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής, μετά τη στυγερή δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, αποτελεί μια πρώτη νίκη των αγώνων του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού κινήματος και μια ελάχιστη μόνο δικαίωση όλων των μέχρι τώρα θυμάτων των θρασύδειλων επιθέσεών της.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τις δολοφονικές επιθέσεις και την καταστολή που δέχτηκε, αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια ώστε να αναδείξει στην κοινωνία τον βρώμικο και εγκληματικό ρόλο της χρυσής αυγής. Τα στοιχεία που σήμερα έρχονται στη δημοσιότητα (δολοφονίες, ξυλοδαρμοί, ξέπλυμα χρήματος, κ.α.), αποκαλύπτουν πως πίσω από το αντισυστημικό προσωπείο που πλάσαραν, δρούσε μια καθαρά ναζιστική συμμορία η οποία με την κάλυψη της αστυνομίας εξυπηρετούσε επιχειρηματικά ή ακόμη και προσωπικά συμφέροντα, όπως στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος όπου προσπάθησαν να στήσουν σύγχρονο σκλαβοπάζαρο εργατών σε συνεννόηση με εφοπλιστές και όπως δείχνουν τα ευρήματα των χιλιάδων ευρώ στα σπίτια των συλληφθέντων στελεχών.

Οι ιστορικές ευθύνες των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων για την ασυλία, την υπόθαλψη, και την ενίσχυση του φασιστικού μορφώματος είναι τεράστιες. Οι δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ, με σκοπό να χτυπήσουν την Αριστερά και το εργατικό κίνημα, υιοθέτησαν σε βασικά ζητήματα την ατζέντα της χρυσής αυγής καλλιεργώντας αποπροσανατολιστικά την ξενοφοβία, το ρατσισμό, την πατριδοκαπηλία, τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον αντικομμουνισμό, και εσχάτως την ανιστόρητη και αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων». Δεν δίστασαν, μάλιστα, να συνεργαστούν κοινοβουλευτικά σε πολλές περιπτώσεις ώστε να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα, να ξεπουλήσουν μέρος της δημόσιας περιουσίας, και να χαρίσουν χρέη στους εφοπλιστές και τους μεγαλοβιομήχανους. Παρείχαν προκλητική ασυλία στις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες εργάτες και κοινωνικούς αγωνιστές. Ανέχτηκαν τα επιχειρηματικά και μιντιακά συμφέροντα που την χρηματοδότησαν και τη στήριξαν. Είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και τώρα ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος κυκλοφορούν «με το ελεύθερο» να απειλούν δημοσίως και την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός από την Αμερική βάζει στο στόχαστρο τις αριστερές δυνάμεις που τάσσονται ενάντια στο ευρώ και την Ε.Ε.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα ξηλώσει πραγματικά τον φασισμό. Η πάλη των εργαζομένων και του λαού, η ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, η κλιμάκωση της αντιφασιστικής πάλης και η σύνδεσή της με τις εργατικές αντιστάσεις ενάντια στα μνημόνια αλλά και o αγώνας για να ανατραπεί η μνημονιακή κυβέρνηση, μπορεί να συντρίψει το φασισμό και να δώσει διέξοδο ελπίδας απέναντι στη βαθιά κοινωνική, πολιτική, και πολιτιστική κρίση στην οποία έχουν ρίξει την ελληνική κοινωνία οι αστικές δυνάμεις και οι πολιτικές εκφραστές τους.

Ήδη στο Ναύπλιο, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εκατοντάδες κόσμου κατέβηκαν στον δρόμο με την απαίτηση να κλείσουν τα ναζιστικά γραφεία. Οι κινητοποιήσεις υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων ενάντια στον φασισμό και τον κυβερνητικό αυταρχισμό, πρέπει να συνεχιστούν ακόμα δυναμικότερα, ειδικά τώρα που αποκαλύπτεται σε όλους το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού.

Όλοι μαζί:

- Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών, των ταγμάτων εφόδου, των τραμπουκισμών, και των απειλών της χρυσής αυγής.

- Για να ξηλωθούν οι εγκληματικοί μηχανισμοί των φασιστών από τις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, και τα συνδικάτα.

- Να αποκαλυφθούν οι διασυνδέσεις τους στον κρατικό μηχανισμό.

- Να αποκαλυφθούν οι διασυνδέσεις τους με τα πολιτικά κέντρα εξουσίας, το μιντιακό κατεστημένο που τους ανέδειξε, και τους οικονομικούς υποστηρικτές τους.

- Να κλείσουν τα γραφεία τους στο Ναύπλιο και σε όλη την Ελλάδα.

- Να σταματήσουν όλες οι φιλοναζιστικές διώξεις κατά αγωνιστών του κινήματος και της Αριστεράς που αντιστάθηκαν και εναντιώθηκαν στους φασίστες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό της Αργολίδας σε εγρήγορση για τους αγώνες που έρχονται ενάντια στα μνημόνια παράλληλα με την προσπάθεια για να ξεριζώσουμε τις πολιτικές και ιδεολογικές επιδράσεις του φασισμού στα λαϊκά στρώματα, για να πάρουμε πίσω τις εργατικές γειτονιές, να δώσουμε ελπίδα στους ανέργους. Με συστηματική δουλειά στη νεολαία του κλεμμένου μέλλοντος και της απελπισίας, με οικοδόμηση της αλληλεγγύης ενάντια στην εξατομίκευση, την απελπισία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, με την ενιαιομετωπική δράση της Αριστεράς. Δείχνοντας ότι η ελπίδα είναι στην κοινωνική απελευθέρωση!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ