ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Δημοσκοπήσεις της Ν.Δ. για περιφερειάρχη Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:56:00 π.μ. |
 Οι δημοσκοπήσεις είναι αυτές που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πρόσωπο που θα επιλέξει και θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Για τους δήμους, αντίθετα, η τάση που κυριαρχεί στο κόμμα είναι να μη δοθεί επίσημη στήριξη ή χρίσμα ούτε στις πρωτεύουσες των νομών.
Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κάποιες δημοσκοπήσεις έχουν ολοκληρωθεί, ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται σε εξέλιξη, οπότε για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώνουν ότι αξιολογούνται διάφορα πολιτικά πρόσωπα: ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, βουλευτές ή πρώην βουλευτές της Ν.Δ., και άλλοι αυτοδιοικητικοί που έχουν κάποια σχέση με την Πελοπόννησο - όπως οι βουλευτές Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου και Κορινθίας Χρήστος Δήμας, ο πρώην βουλευτής και νομάρχης Λακωνίας Γρηγόρης Αποστολάκος και ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημήτρης Μαραβέλιας.

Πηγή από τη Ν.Δ. μας είπε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι ακόμα καθαρές» και χαρακτηριστικά ανέφερε πως «σε μία ο Τατούλης είναι ψηλά και στην άλλη χαμηλά». Η ίδια πηγή, που επιβεβαίωσε ότι ο κ. Τατούλης φαινόταν να έχει κοπεί, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να στηριχτεί τελικά υπό προϋποθέσεις, αν εκτιμηθεί πως μπορεί να δώσει τη νίκη. Και αυτό γιατί για τη Ν.Δ. η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεωρείται σημαντική και δε θέλει να την ξαναχάσει.

Στις εκλογές για τους δήμους πρόθεση της Ν.Δ. είναι να δώσει πιο χαλαρό, πιο αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, και η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να μη δοθούν χρίσματα. Αυτό που εξετάζεται είναι να μη δοθεί επίσημη στήριξη ούτε καν στις πρωτεύουσες, δηλαδή ούτε στο Δήμο Καλαμάτας. Το ζήτημα που προκύπτει είναι τι θα γίνει με δήμους που τους έχει μεν η Ν.Δ., αλλά στις επικείμενες εκλογές αναμένεται να προκύψουν περισσότερες από μία υποψηφιότητες απ' το χώρο της (όπως για παράδειγμα ο Δήμος Μεσσήνης).

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό καθώς όλα αυτά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν με συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ τα χρονικά περιθώρια αρχίζουν να στενεύουν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ