ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δυσοσμία του βιολογικού και θολότητα του νερού αντικείμενο σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:13:00 μ.μ. |




















 Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας με τις Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Άργους – Μυκηνών και του Δήμου Ναυπλιέων για το θέμα της δυσοσμίας του βιολογικού καθαρισμού και για το θέμα της θολότητας του νερού του δικτύου.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειβιδόπουλος παρευρέθηκε ο αρμόδιος για την υγεία θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναφορικά με την έντονη δυσοσμία που παρατηρήθηκε την 15 Ιανουαρίου από τον βιολογικό καθαρισμό αυτή ερμηνεύεται από την έξαρση λειτουργίας την περίοδο αυτή των χημοποιείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με αποτέλεσμα τον αυξημένο φόρτο από βιομηχανικά απόβλητα.

Συμφωνήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις επιχειρήσεις αυτές προκειμένου να διαπιστωθεί αφενός το κατά πόσο τηρούν τα προβλεπόμενα από τις συμβάσεις τους με τον βιολογικό και αφετέρου να ελεχθεί η λειτουργία του ιδιωτικού βιολογικού καθαρισμού που είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν.

Σε ότι έχει να κάνει με την θολότητα του νερού που προέρχεται από τις πηγές της Λέρνης μετά την έντονη βροχόπτωση της 1ης Δεκεμβρίου τόσο η ΔΕΥΑΝ όσο και η ΔΕΥΑΡ επιβεβαίωσαν μέσα από τις μετρήσεις που παρουσίασαν ότι το φαινόμενο τείνει προς εξασθένηση και είναι μάλλον θέμα ημερών οι αναλύσεις να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ