ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Κωστούρος: Φύτευση νέων κατάλληλων δέντρων στο πάρκο του ΟΣΕ θα υλοποιηθεί μέσα στο 2014

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:59:00 μ.μ. |




















  Με αφορμή ανάρτηση (σε τοπικό blog) για την κοπή δέντρων στο Ναύπλιο, άμεσα αντέδρασε ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, δίνοντας λεπτομερείς εξηγήσεις για την δασική νομοθεσία που διέπει την προστασία αλλά και την κοπή δέντρων. Ο δήμαρχος ανέφερε:

Όσον αφορά το τυπικό, ο Δήμος Ναυπλιέων με την υπ’ αριθμ. 27460/ 22-08-2013 αίτησή του ζητεί την κοπή των δέντρων η οποία εγκρίνεται με το υπ’ αριθμ. 2772/ 28-08-2013 έγγραφο της Δ/νσης Δασών Αργολίδας. Τα δέντρα στο δασύλλιο του ΟΣΕ προστατεύονται από τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σύμφωνα με τον νόμο 3208 που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την 24/12/2003 και σύμφωνα με τον οποίο δεν ισχύουν οι διατάξεις των εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και δεν απαιτείται έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας από την υπηρεσία δόμησης. Αυτό αναφέρεται και στην ιστοσελίδα που αναφέρετε στο κείμενό σας στην απάντησή σας στο αναγνώστη σας Πέτρο(https://sites.google.com/site/kopidentron/). Για το 2ο επικίνδυνο δέντρο ενημερώνουμε για την επικινδυνότητά του με το υπ’ αριθμ. 3169/ 03-02-2014 τη Δ/νση Δασών Αργολίδας και την Υπηρεσία Δόμησης Δήμου Ναυπλιέων.
Για την ουσία:

Στη φωτογραφία φαίνεται το δένδρο, που δεν είναι ένα πεύκο μεγάλο και υγειές αλλά μια καζουαρίνα CASUARINA EQUISETIFOLIA που είχαν νεκρωθεί ο κεντρικός κορμός και όλοι οι βραχίονες της εκτός από έναν με αποτέλεσμα να είναι έτοιμη να πέσει. Προσπαθώντας να σώσουμε το δέντρο όπως και κάθε ένα δένδρο ξεχωριστά επιβάλαμε τα υπόγεια δίκτυα να αλλάξουν πορεία και να περάσουν όσο μακρύτερα γίνεται από το δένδρο πράγμα που έγινε. Όταν όμως με το ξήλωμα του οδοστρώματος είδαμε τις ρίζες και το κάτω τμήμα του κορμού ήταν πλέον οφθαλμοφανές ότι η πτώση είναι σίγουρη από στιγμή σε στιγμή. Έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα που κινδύνευσαν ζωές.

Η πόλη μας είναι γεμάτη επικίνδυνα δένδρα, δένδρα τα οποία αποτέλεσαν λάθος επιλογές πριν μερικές δεκαετίες ή και εκατονταετίες. Οι καζουαρίνες, που είναι ακατάλληλες για το κλίμα της πόλης μας, οι ευκάλυπτοι με τις ξαφνικές και απροειδοποίητες πτώσεις των κλάδων, οι λεύκες που πέφτουν ολόκληρες, προσέφεραν στο πράσινο της πόλης αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν κινδύνους.

Η φύτευση νέων κατάλληλων δέντρων στο πάρκο του ΟΣΕ έχει προβλεφθεί και θα υλοποιηθεί το 2014. Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και η δημοπράτηση προβλέπεται εντός του επόμενου διμήνου.

Σας περιμένουμε να σας γνωρίσουμε από κοντά και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία του πρασίνου της πόλης μας, γιατί εμείς ενδιαφερόμαστε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, όπως αποδεικνύει και το παράδειγμα με τους φοίνικες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο που ενώ όλες οι Υπηρεσίες (Αρχαιολογία, Δασική Υπηρεσία κλπ) είχαν εγκρίνει την κοπή τους, ο Δήμος Ναυπλιέων τους προστάτευσε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ