ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Οι νέοι του Τολού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. |
Άρθρο του Αντώνογλου Μιχαήλ
Υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου
με το συνδυασμό του κ. Γραμματικόπουλου
ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ για το Ναύπλιο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΤΟΛΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ …
ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΑΣ !

Νιώθω τυχερός που έζησα από κοντά αυτό το γεγονός . Οι νέοι του Τολού έδωσαν μαθήματα άμεσης Δημοκρατίας , στους υποψήφιους Δημάρχους Ναυπλίου και στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας. Νιώθω συγκινημένος , γιατί αυτά τα παιδιά ευτύχησα να τα έχω μαθητές μου στο Γυμνάσιο Δρεπάνου ή αθλητές μου στην ΑΛΚΥΩΝΑ .

Νιώθω υπερήφανος γι αυτούς , διότι πρωτοπόρησαν με την πράξη τους αυτή , ξεσηκώθηκαν με δημοκρατικό τρόπο , και έδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τους άλλους να διαφεντεύουν τις ζωές και το μέλλον τους.
Νιώθω αισιόδοξος , διότι το παράδειγμα τους , θα το ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές , κι άλλα χωριά , θα πρέπει όλοι να κατεβάσουμε τους υποψήφιους απέναντι μας , να μας κοιτάνε στα μάτια την ώρα που θα υπόσχονται .

Νιώθω υποχρεωμένος να ευχαριστήσω αυτά τα παιδιά , να τους πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για το μάθημα που μας έδωσαν.

Να τους ευχαριστήσω για την ΕΛΠΙΔΑ που έφεραν : ότι οι νέοι δεν κοιμούνται , δεν κλαίνε τη μοίρα τους , είναι εδώ παρόντες , να διεκδικήσουν , όλα όσα τους πήραν , με τη συγκατάθεση των γονιών τους , δηλαδή ψηφίζοντας τους .

Και θα το πετύχουν .

Δεν είναι τυχαίο , ότι το Τολό είναι μια περιοχή με εξαιρετική οικονομική ανάπτυξη , με δραστήριους επαγγελματίες και επιχειρηματίες , που αν είχαν και τη συμπαράσταση της πολιτείας , τότε θα μιλάγαμε για θαύματα .

Κι όμως , αυτοί οι άνθρωποι με θλίψη βλέπουν τους κόπους τους να χάνονται και να θάβονται κάτω από σωρούς σκουπιδιών και μπόχας από τα λύματα στην ακμή της τουριστικής περιόδου , και της ακαταλληλότητας του νερού .

Νιώθω έκπληκτος , γιατί αυτό το απίστευτο debate θα το ζήλευαν όλοι οι πολιτισμένοι λαοί , κι όμως έγινε σ ‘ ένα μικρό Ελληνικό χωριό , με απόλυτα Δημοκρατικές διαδικασίες , κι όσοι παρεκτράπηκαν , με ευγενικό τρόπο τους ζητήθηκε να σεβαστούν τη Συνέλευση . Αλγεινή ( κακή ) εντύπωση , έκανε ο Δήμαρχος που άφηνε τη θέση του , στο πάνελ κι έβγαινε έξω από την αίθουσα κάθε φορά που τελείωνε την ομιλία του , χωρίς να ακούσει τις θέσεις των δύο πιο σοβαρών αντιπάλων του ( Γραμματικόπουλος –Κοκκινόπουλος ) .

Δεν γνωρίζω , αν κάτι τέτοιο έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελληνική επικράτεια . Δηλαδή , έστω και πριν τις εκλογές οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης να έρχονται αντιμέτωποι με τους δημότες και να είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ Λύσεις στα προβλήματα που έθεσαν οι δημότες οργανωτές .

Τα θέματα ήταν πολύ σοβαρά και απαιτούσαν υπεύθυνη αντιμετώπιση από τους υποψηφίους . Ο κόσμος έχει μυαλό και κρίση , και θα βγάλει τα συμπεράσματα του . Δεν χρειάζεται να σας πω εγώ , ποιος ήταν ο πιο σωστός .Η άποψη μου , θα πείτε είναι υποκειμενική , αλλά σαν πολίτης αυτού του Δήμου , οφείλω να εκφέρω την άποψη μου και να πω τι άκουσα . Και τα άκουσα όλα όσα είπαν .

Έτσι λοιπόν , άκουσα τον έναν να απολογείται , τον άλλον να καταγγέλει , τον τρίτο να γενικολογεί και τον τέταρτο να αοριστολογεί .

Κι όμως υπήρξε ένας που απαντούσε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ και έδινε λύσεις . Μιλάω για τον Χρήστο Γραμματικόπουλο , ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από «εκθέσεις ιδεών» , όπως είπε ένας υποψήφιος. Απαντούσε συγκεκριμένα , κι έδειχνε τα βήματα ένα προς ένα για τη λύση των προβλημάτων . Είχε το θάρρος να προτείνει λύσεις και να τις υποστηρίζει .

Δεν προσπαθώ να σας πείσω , απλά εκφέρω τη γνώμη μου , και δεν την επιβάλλω . Όλοι έχουμε μυαλό , όλοι γνωρίζουμε τι κάνουμε , όταν έρχεται η ώρα της κάλπης . Όμως μετά θα πρέπει να αναλαμβάνουμε και τις δικές μας ευθύνες .

Κάποιους τους γνωρίσαμε …

Έρχονται άλλοι με μεγαλύτερη θέληση , με γνώσεις , με πίστη στο συμφέρον του συνόλου , με νέες ιδέες , με διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης του Δήμου .

Ας τους δώσουμε την ευκαιρία . ΑΛΛΑ……

Αγαπητοί νέοι του Τολού , υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ , αν μείνετε μόνο στη σημερινή πράξη σας και επαναπαυθείτε , ότι θα σας λύσουν τα προβλήματα μετά τις εκλογές , τότε είστε άξιοι της μοίρας σας.

Όσοι εκλεγούν τον Μάιο , Δήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι , να τους ξανακαλέσετε ΟΛΟΥΣ μπροστά σας και να τους ζητήσετε να δεσμευτούν , να πράξουν , όσα προεκλογικά υποσχέθηκαν .

Να τους φέρετε όλους στο Δημ. Σχολ. Τολού , για να δούμε μετά τις εκλογές ποιος θα έχει το θάρρος να έλθει και τι θα σας πει .

Τότε θα έχει αξία η εκπληκτική Λαική Συνέλευση των Τολιανών.

Είμαι σίγουρος , ότι αν συνεχίσετε να ελέγχετε την εξουσία , τότε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ , υπάρχει ΜΕΛΛΟΝ , υπάρχουν ΛΥΣΕΙΣ στα προβλήματα μας .

Εύχομαι κι άλλα χωριά να απαιτήσουν από τους υποψήφιους Δημάρχους να πάνε στα μέρη τους και να τους υποβάλλον τις δικές τους ερωτήσεις , να τους γνωρίσουν τα δικά τους προβλήματα .

Χαίρομαι γιατί το ΦΩΣ της Ελπίδας , ότι κάτι θα αλλάξει για όλους , αρχίζει και δυναμώνει .

Παιδιά μου να είστε καλά !
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ