ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

"Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα": Υστερόγραφο στο Μαραθώνιο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:23:00 μ.μ. |




















 Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου διεξήχθη κατά γενική ομολογία άρτια:
-Η προσέλευση των αθλητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
-Η διοργάνωση υπήρξε υποδειγματική.
-Οι αρχές συνεργάστηκαν άψογα.
-Οι εθελοντές στήριξαν με ενθουσιασμό και συνέπεια που ξεπερνούσε και επαγγελματίες.
-Οι επαγγελματίες κάθε τομέα ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
-Οι εργαζόμενοι του Δήμου και όλων των άλλων υπηρεσιών που ενεπλάκησαν έδειξαν το καλύτερό τους πρόσωπο.
-Οι κάτοικοι της πόλης ανταποκρίθηκαν στους αναγκαίους περιορισμούς αδιαμαρτύρητα και συμμετείχαν καλοπροαίρετα και με κέφι σε όλες τις στιγμές, τις δύσκολες και τις εύκολες.
Τα παραπάνω δεν είναι εγκώμιο για κάποιους, ούτε ωραιοποίηση αυτού που έζησε η πόλη μας, ήμασταν ΟΛΟΙ σε αυτή τη γιορτή και ΟΛΟΙ επιβεβαιώνουμε το αληθές των διαπιστώσεων. Τα παραπάνω είναι ο θριαμβευτικός απολογισμός μίας συλλογικής προσπάθειας που αντάμειψε τους πάντες ανεξαιρέτως χαρίζοντας στο Δήμο μας ως σύνολο ενεργών πολιτών, πρωτόγνωρες στιγμές και μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση, χαρίζοντας στα παιδιά μας την καλύτερη ίσως αθλητική ανάμνηση της ζωής τους.

Όμως δεν επαναπαυόμαστε στις δάφνες μας και κοιτάζουμε πάντα την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Η επόμενη μέρα είναι όλο αυτό που θα οικοδομήσουμε πάνω στο ακλόνητο θεμέλιο που χτίσαμε χάρη στις αποφάσεις που ελήφθησαν γρήγορα, χάρη στην εφαρμογή των αποφάσεων που δεν σκάλωσε πουθενά, χάρη στην υλοποίηση με όρεξη και όραμα.
Δεν υπάρχει μετοχή που θα μπορούσε να «αγοράσει» η πόλη μας με ταχύτερη και καλύτερη απόδοση από αυτό τον επιτυχημένο Μαραθώνιο! Η αθλητική κοινότητα έμεινε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι επισκέπτες έζησαν αξέχαστες στιγμές και δέθηκαν περισσότερο με έναν ούτως ή άλλως αγαπημένο προορισμό. Οι επαγγελματίες του τουρισμού διαπίστωσαν αμέσως το αντίκρισμα της επιτυχίας. Δεν σταματούν να εμφανίζονται υποψήφιοι μεγάλοι χορηγοί για τη διοργάνωση της επόμενης χρονιάς. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε εθνικό επίπεδο έγραψαν και συνεχίζουν να γράφουν διθυράμβους όχι μόνο για το μεγάλο αθλητικό γεγονός αλλά και γενικότερα για το νέο αέρα που πνέει στην πόλη μας, αέρα φρεσκάδας, δημιουργικότητας, προόδου και εγρήγορσης.

Ο Μαραθώνιος έφυγε χαρίζοντάς μας την ένταξή του στους Διεθνείς Μαραθώνιους από την επόμενη μόλις χρονιά και την αναφορά του στο Καλεντάρι των Διεθνών Μαραθωνίων. Ο Μαραθώνιος θα έρθει πάλι με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείου από τη Βοστώνη, την πόλη με έναν από τους διασημότερους Μαραθώνιους, όπως μας ανακοίνωσε ο αξιότιμος διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard του οποίου το μοναδικό παράρτημα φιλοξενούμε στην πόλη μας. Ο Μαραθώνιος έφυγε αφήνοντας μας κληρονομιά τη φερεγγυότητα για κάθε επόμενη μεγάλη διοργάνωση εθνικού και διεθνούς βεληνεκούς.


Μα πάνω απ’ όλα ο Μαραθώνιος υπήρξε ένα μεγάλο στοίχημα που κερδήθηκε και στο οποίο αντίπαλος ήταν η κακή πλευρά του εαυτού μας, αυτή που μεμψιμοιρεί, που γκρινιάζει χωρίς επιχειρήματα, που με συμπλέγματα κατωτερότητας υποβαθμίζει κάθε προσπάθεια, που δεν τολμάει να πιστέψει στα μεγάλα εγχειρήματα, να προσπαθήσει κι ας αποτύχει. Η ομαδική μας επιτυχία ήρθε να αποστομώσει αυτή την ατομιστική κακή πλευρά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ