ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Με 50 λεπτά/κιλό ξεκίνησε η συγκομιδή των βερίκοκων ποικιλίας Μπεμπέκου και στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:55:00 π.μ. |


















 Ξεκίνησε η συγκομιδή των βερίκοκων της ποικιλίας Μπεμπέκου τα οποία προορίζονται για κομπόστα. Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο κ. Δημήτρης Κατσίγιαννης, γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, η τιμή πώλησης έχει καθοριστεί στα 50 λεπτά τα κιλό ενώ αντίστοιχα πέρσι η τιμή ήταν στα 28 λεπτά/κιλό. Η συγκεκριμένη ποικιλία που καλλιεργείται σε όλη την Κορινθία και την Αργολίδα οδηγείται για μεταποίηση σε εταιρείες όπως η ΕΛΒΑΚ ΑΕ, ο Κρόνος και ο Παυλίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Δημήτρης Κατσίγιαννης μας αναφέρει: «Ξεκινήσαμε τη συγκομιδή σήμερα, 12 Ιουνίου, και οι ποσότητες που θα συγκομίσουμε προβλέπεται να είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με πέρσι. Η παραγωγή εκτός από την Κόρινθο αναμένεται μειωμένη και στην Αργολίδα. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο ποιοτικά τα βερίκοκά μας είναι άριστα».

Και προσθέτει: «η τιμή φέτος είναι στα 50 λεπτά το κιλό ενώ πέρσι ήταν στα 28 λεπτά το κιλό. Η συγκομιδή θα διαρκέσει περίπου 15 Ημέρες. Όλα τα βερίκοκα ποικιλίας Μπεμπέκου προορίζονται για κομπόστα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ