Πρόσφατα εντάχθηκαν προς πώληση στον κατάλογο του ΤΑΙΠΕΔ, το σύνολο της περιουσίας των Ξενία Ναυπλίου, Nafplia palace,Αμφιτρύωνας και Ξενία Α΄ μαζί με τα οικόπεδα πολλών στρεμμάτων. Επίσης πωλούνται ακίνητα στο Αργος και στο Ναύπλιο καθώς και οι παραλίες Καραθώνα, ο υδροβιότοπος στην παραλιακή Ναυπλίου- Ν.Κιου στην πλευρά της θάλασσας, το Κονδύλι στο Δρέπανο, η Σαμπάριζα στην Ερμιόνη, η Θερμησία ,το Σαλάντι .
Σε ολόκληρη την Ελλάδα εξελίσσεται ένα όργιο ξεπουλήματος και εμπορευματοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.
Στο όνομα δήθεν της αξιοποίησης, παραχωρούν στο μεγάλο κεφάλαιο δημόσιες εκτάσεις και δημόσια περιουσία με τον ένα η τον άλλο τρόπο, για να μετατραπούν σε φιλέτα κερδοσκοπίας και να αναπτυχθούν εκεί εμπορικά κέντρα πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδα γκολφ, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και γενικότερα τουριστικές εγκαταστάσεις.
Δίνουν πεσκέσι στα τρωκτικά του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου, τα φιλέτα της δημόσιας γης και περιουσίας, υποδομές και δίκτυα που έχει χρυσοπληρώσει ο λαός, τους συγκεντρωμένους κλάδους, όπως ενέργεια, ύδρευση, τράπεζες λιμάνια, αεροδρόμια, οδικούς άξονες ,παραλίες , ορεινούς όγκους, επιχειρώντας να δημιουργήσουν άλλο ένα πεδίο δράσης για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους , για την αύξηση των κερδών τους.
Τα προβλεπόμενα «έσοδα» από τις ιδιωτικοποιήσεις 2013-2014 αυτές που υπάγονται στην αρμοδιότητα του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονταν σύμφωνα με αξιολόγηση της Κομισιον, στα 10,4 δις ευρω.
Από ακίνητη περιουσία οι υπολογισμοί ήταν να μαζέψουν από 25-35 δις ευρω.
Οι αποκρατικοποιήσεις και η ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας που προωθείται δεν οφείλεται στο υψηλό χρέος και την κακή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά έχουν βαθύτερη στόχευση.
Είναι στρατηγική κατεύθυνση της Ε.Ε για την ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση, να θωρακίσει την ανταγωνιστικότητα του, γι’ αυτό προωθήθηκαν σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής πραγματοποιήθηκαν σε σημαντικό μέρος τις δύο τελευταίες δεκαετίες, πολύ πριν τα μνημόνια και την τρόικα.
Μέσα από αυτές τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι η γη δεν είναι εμπόρευμα αλλά πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία, που θα υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού σε στέγαση, ψυχαγωγία, αναψυχή, εκπαίδευση, αθλητισμό κ.λ.π , αλλά αυτό θα επιτευχθεί στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας, της λαϊκής εξουσίας.
Οι εκτάσεις και τα ακίνητα που ξεπουλιούνται και στην περιοχή μας είναι περιουσία του λάου και δεν έχει το δικαίωμα να του τα πάρει και να του τα στερήσει καμιά Κυβέρνηση.
Καλούμε το λαό της Αργολίδας να ξεσηκωθεί σύσσωμος και να μην επιτρέψει να τελεστεί αυτό το έγκλημα σε βάρος του να μην περάσει ούτε σπιθαμή γης σε ιδιώτη.
Οι παραλίες η ΙΣΤΟΡΙΚΉ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΊΑ , όλη η δημόσια περιουσία είναι κτήμα του Αργολικού λαού σ’ αυτόν ανήκουν γι’ αυτόν πρέπει ν’ αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν.
Μόνο η μαζική αντίδραση κι ο οργανωμένος αγώνας των κατοίκων μπορεί να ματαιώσει τα σχέδιά τους.
Τ.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΚΚΕ