Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

Ξεκινάει σήμερα το διήμερο αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:50:00 π.μ. |
 Μουσικό διήμερο αφιερωμένο στο Μανώλη Χιώτη, διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά στην ίδια γειτονιά που έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, στην Πρόνοια Ναυπλίου.
Με τις «Βραδιές Χιώτη» οι διοργανωτές θα επιχειρήσουν να φέρουν σε επαφή το κοινό με το έργο του μεγάλου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και λαϊκού συνθέτη και ταυτόχρονα να γνωρίσει το κοινό την όμορφη γειτονιά του Ναυπλίου.

Οι «Βραδιές Χιώτη» θα πραγματοποιηθούν σήμερα 24 Ιουλίου και αύριο 25 Ιουλίου 2014, στον πεζόδρομο παραπλεύρως του ναού της Αγίας Τριάδας, στην Πρόνοια.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

-Την πρώτη βραδιά θα γίνει παρουσίαση της ζωής του Μανώλη Χιώτη με παράλληλη προβολή φωτογραφιών κ.λπ. από τη ζωή του και, στη συνέχεια συναυλία με τραγούδια του από ντόπιο λαϊκό συγκρότημα αποτελούμενο από τους:

Μπουζούκι: Χρήστος Κούτρας
Κιθάρα: Λυμπέρης Πιτουράς
Πλήκτρα: Ελένη Πιτουρά
Κρουστά: Ανδριανός Κατσούρης
Τραγούδι: Κρητούλα Λαρδά, Μαρία Γκίκα, Δημήτρης Κατσούρης, Γιάννης Δρίτσας

-Τη δεύτερη βραδιά θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία με τον Χρήστο Παπαδόπουλο - γνωστό από το συγκρότημα «Παιδιά από την Πάτρα»- με εξαμελή ορχήστρα και τις φωνές των Ασπασία Θεοφίλου, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κώστα Αγέρη.

Ο σκοπός των εκδηλώσεων είναι να καθιερωθούν και να γίνονται κάθε χρόνο, «όπως γίνονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας όπου τιμούν τους καλλιτέχνες τους (βλ. Τρίκαλα με τα Τσιτσάνεια».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ