ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Επίσκεψη της Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:00:00 μ.μ. |




















 Την Παρασκευή 25 Ιουλίου η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη συνοδευμένη από από στελέχη του υπουργείου και τον προϊστάμενο της 25ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Δρ. Δ. Αθανασούλη πραγματοποιησαν επίσκεψη στο Ναύπλιο.

Η κ. Μενδώνη ενημερώθηκε για τα έργα του Υπουργείου που είναι σε εξέλιξη στο Ναύπλιο και δήλωσε : «Η υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων και η 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, εκτελούν ένα πολύ σημαντικό έργο σε αξιόλογα μνημεία της Αργολίδας. Η ολοκλήρωση τους, αφ’ ενος μεν είναι καθοριστικής σημασίας για την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφετέρου δε έχει ουσιαστικό ρόλο στην τοπική και περιφερειακή οικονομία και ανάπτυξη. Ειδικότερα το Μπούρτζι έχει διασώσει την αυθεντικότητά του ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς,  το οποίο διατηρείται αναλοίωτο και ζωντανό διαμέσου των αιώνων. Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων, πρόκειται να δημιουργήσει ένα νέο πόλο έλξης υψηλής αισθητικής για τους επισκέπτες του Ναυπλίου και της Αργολίδας γενικότερα».
Η κ.Μενδώνη επισκέφθηκε το Παλαμήδι, το Πελοπονησιακο Λαογραφικό Ίδρυμα, το κτίριο του Τελωνείου, το Μπούρτζι και την Ακροναυπλία, ενώ σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί την Επίδαυρο.
Όπως χαρακτηριστικά μας δήλωσε: "Είμαι ικανοποιημένη από την πορεία των έργων. Δεν είναι ότι απλώς τηρούν το χρονοδιάγραμμα και η υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου εκτελείται φυσιολογικά, αλλά κυρίως ότι υπάρχει ποιότητα στις εκτελούμενες εργασίες, γεγονός που εξασφαλίζει ένα άρτιο αποτέλεσμα."
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ