ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Με το κλειδί στο χέρι οι παραλίες της Αργολίδας στους νέους φεουδάρχες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:20:00 π.μ. |

















  Το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθεστώς προστασίας των ακτών της χώρας μας αλλάζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για να περάσουν και οι περιζήτητες παραλίες, κομμάτι του εθνικού πλούτου μας, στους νέους φεουδάρχες.  Ήδη η πρώτη φουρνιά ετοιμάζεται... Πρόκειται για πασίγνωστους μεγαλοεπιχειρηματίες που έχουν κατασκευάσει τα τεράστια αυθαίρετα κτίσματα πάνω στην παραλία σε νομούς της χώρας, όπως η Αργολίδα, που κυριολεκτικά έχουν καταλάβει τον αιγιαλό και θαλάσσιες ακτές και έχουν φτιάσει μέχρι και λιμάνι και τώρα με το νομοσχέδιο τους δίνουν και το κλειδί στο χέρι... αφού με αυτό:

• Απλοποιούνται και επιταχύνονται οι διαδικασίες αδειοδότησης για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ακτές και θάλασσες.

• Αίρεται το δικαίωμα των πολιτών για πρόσβαση σε ακτές της χώρας μας.

• Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών στις ελληνικές θάλασσες.

• Νομιμοποιούνται αυθαίρετες κατασκευές μέχρι το κύμα της θάλασσας και πολλά άλλα.

Το νομοσχέδιο έχει συνταχθεί κατά παράβαση του άρθρου 24 του Συντάγματος και των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου, χωρίς το αναγκαίο επιστημονικό έρεισμα και χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων επιστημονικών δημόσιων φορέων, με σκοπό να άρει μετά τους διαδικαστικούς και κάθε ουσιαστικό περιορισμό στις επενδυτικές προτάσεις.

Οι ρυθμίσεις πλήττουν ευθέως και ανεπανόρθωτα τον πυρήνα του φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ακτές, υγρότοπους, ευπαθή οικοσυστήματα, ενάλιες και παράκτιες αρχαιότητες, τοπίο και φυσικούς σχηματισμούς, για πρώτη δε φορά στην ιστορία, οι ακτές χάνουν τον κοινόχρηστο χαρακτήρα τους και οι πολίτες την ελεύθερη πρόσβαση σ' αυτές. Ταυτόχρονα, επιβραβεύονται για άλλη μια φορά οι καταπατητές σε βάρος του κράτους Δικαίου.

Η εφαρμογή του νομοσχεδίου, αξιολογούμενη ακόμα και με στυγνή οικονομική λογική, θα στερήσει τη χώρα από το σπουδαιότερο συγκριτικό της πλεονέκτημα και τη μοναδική της ευκαιρία για ανάκαμψη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ