ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Η «Νεράιδα» περιμένει τους επισκέπτες από σήμερα στο λιμάνι του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:40:00 μ.μ. |




















 Στο λιμάνι του Ναυπλίου βρίσκεται από σήμερα έως τις 10 Σεπτεμβρίου το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα και περιμένει να ξεναγήσει μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα το πλοίο αυτό ναυπηγήθηκε το 1939 στο τότε ιταλικό Fiume των κροατικών ακτών και χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως επιβατηγό κι έπειτα, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως διασωστικό σκάφος. Το 1949 αγοράστηκε από τον Γιάννη Λάτση και δρομολογήθηκε στη γραμμή του Αργοσαρωνικού. Μέχρι το 1974 που παροπλίστηκε φιλοξένησε πλήθος εκδηλώσεων ενώ χρησιμοποιήθηκε και σε πολλές ελληνικές ταινίες.
Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Γιάννη Λάτση η οικογένειά του αποφάσισε, το 2007, να το μετατρέψει σε μουσείο με στόχο την ανάδειξη του πεδίου της επιχειρηματικής ιστορίας και την προβολή της ναυτιλιακής και ναυτικής ιστορίας της χώρας μας στις νεότερες γενιές. Η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου πλωτού μουσείου πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 με ένα 15νθήμερο ταξίδι στον Αργοσαρωνικό, ενώ από τα μέσα του περασμένου Απριλίου έως τα μέσα Ιουνίου βρισκόταν στη μαρίνα του Φλοίσβου προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες.
Το Πλωτό Μουσείο Νεράιδα και οι δράσεις του χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το Κοινωφελές Ιδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι ξεναγήσεις γίνονται καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ