ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Αυτό το βίντεο εκτός από συγκινητικό είναι και ο ορισμός του πολιτισμού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. |























  Ο 6ος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία Βασίλης Έξαρχος με τον προπονητή του Λάμπρο Ρίζο στην παραλία Εβγάτης στη Λήμνο, δείχνουν σε ένα μικρό βίντεο πόσο σημαντική ειναι η εφεύρεση της ηλεκτροκίνητης ράμπας και η τοποθέτηση της στην παραλία για τα άτομα με αναπηρία.

Πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο - ράμπα και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρία μολύβδου. Επίσης ο χαρακτήρας του δεν είναι μόνιμος και φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων. 

Για τη διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών, όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο.

Θα ήταν ένδειξη όχι μόνο πολιτισμού αλλά και σεβασμού προς τα άτομα αυτά που το καλοκαίρι δεν έχουν την δυνατότητα να δροσιστούν στην θαλασσα, να τοποθετηθεί η ράμπα αυτή σε καποια παραλία της περιοχής μας ώστε να εξυπηρετούνται. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ