ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Oμιλία του Αλεξάνδρου Αν. Τσούμπα στο Αγιονόρι Κορινθίας στις 16/08/2014

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:51:00 μ.μ. |
Ελληνες και Ελληνίδες προσκηνηταί του ιερού τούτου χώρου.

Επειδή: 
 (α) κατά τον Σωκράτην «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν" 
(β) Οι λαοί επιβιώνουν μόνον όταν θυμούνται, 
(γ) Η ρήση του Σολωμού ««Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές», είναι και ουσιωδεστάτη και διαχρονικά σταθερή και επίκαιρη, 
 (δ) Πατρίδα κατά τον Παλαμά είναι η όλη πραγματική ιστορία του τόπου συμπυκνωμένη στο στιγμιαίο παρών, 
 (ε).ότι επέτυχαν οι λαοί το επέτυχαν στο όνομα της πατρίδος των, 
 (στ) τις τελευταίες δεκαετίες και κυρίως από το 1974 και μετέπειτα η έννοια της πατρίδος και άρα και του πατριωτισμού βάλλεται βάναυσα, το ίδιο και η έννοια Έθνος και άρα και του εθνικισμού βάλλεται και αυτή βάναυσα 
 (ζ) λόγω του προηγουμένου η κομμουνιστική κάτω από τον μανδύα της αριστερής ιδεολογίας έχει καταστεί η πρυτανεύουσα τον τόπον αρχή (δομή του κράτους, παιδεία, οικονομία κ.λπ.), 
 (η) τα γεγονότα που έλαβαν μέρος τον Αύγουστο του 1944 εδώ και στα γύρω βουνά έχουν καταγραφεί στα ημερολόγια των 
(ι) Αναστασίου Αλ. Τσούμπα εκ Λιμνών και Θωμά Γεώργα εκ Μηδέας (Γκέρμπεσι) και επειδή 
(θ) χρέος έναντι της ιστορίας και των επιγενομένων είναι η διδασκαλία της πραγματικής ιστορίας, δι’ αυτό σήμερα: Στηριζόμενος πάνω στα Επίσημα Κείμενα του ΚΚΕ, στα βιβλία των κομμουνιστών Ελευθερίου Σταυρίδη (Γενικού Γραμματέως του ΚΚΕ) «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», Τάκη Λαζαρίδη: «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι», Μαργαρίτας Λαζαρίδου «Πόλεμος και αίμα», του Γρηγόρη Φαράκου (Γενικού Γραμματέως του ΚΚΕ), και πολλών άλλων, στις επίσημες δηλώσεις των γενικών Γραμματέων του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη και άλλων, τα δημοσιεύματα του επισήμου οργάνου του ΚΚΕ «Ριζοσπάστης» και άλλων περιοδικών του ΚΚΕ, και άλλα πονήματα – μελέτες Ελλήνων και ξένων, όπως αυτό του Ιωάννη Αλμπάνη «Πολιτική – Στρατιωτική Επισκόπησις της Περιόδου Ιούνιος 1941-Ιανουάριος 1950», κατηγορώ το ΚΚΕ διότι: 

Πρώτον: Το ΚΚΕ γεννήθηκε από Εβραίους της Θεσσαλονίκης και Εβραίους της Βουλγαρίας και όχι από Έλληνες και ιδού διατί: -. το 1909 με έδρα την Θεσσαλονίκη ο Βουλγαρικής καταγωγής Εβραίος Αβραάμ Μπεναρόγια και ο Εβραίος Κουν Βεντούρα ίδρυσαν την με το ισπανοεβραϊκό όνομα γνωστή ως «Φιντερασιόν» (ο πλήρης τίτλος ήταν: «Εργατική Σοσιαλιστική Ομοσπονδία Θεσσαλονίκης») και η οποία εκπροσωπείτο στο Οθωμανικό κοινοβούλιο με ένα αντιπρόσωπο της, τον Βούλγαρο Ντίμιταρ Βλάχοφ. -. - - - - Μετά την ενσωμάτωση της Μακεδονίας το 1912 η «Φιντερασιόν» λειτουργούσε με το κυρίαρχο σύνθημα «Ανεξαρτησία στην Μακεδονία και την Θράκη» με αποτέλεσμα το 1914 να διωχθεί από το ελληνικό κράτος και να εκτοπισθούν οι αρχηγοί της. -. -- Επιθυμώντας, η «Φιντερασιόν» να αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια οργάνωσε την 4 Νοεμβρίου 1918, στον Πειραιά, το πρώτο πανελλήνιο σοσιαλιστικό συνέδριο, απ’ το οποίο αναδείχθηκε ένας νέος σχηματισμός: Το ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος), το οποίο, τον Απρίλιο του 1920 μετονομάστηκε σε ΣΕΚΚΕ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος), για να μετονομαστεί και πάλι το 1924 σε ΚΚΕ-ΕΤΚΔ (Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας – Ελληνικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς). Έτσι γεννήθηκε το ΚΚΕ. 

Δεύτερον: Προσδέθηκε στην Κομιντέρν (ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1919 στην Μόσχα) και έκανε πατρίδα του την Σοβιετική Δημοκρατία. Η ένταξη στην Κομιντέρν προϋπόθετε την αποδοχήν 21 όρων. Ο 14ος όρος αναφέρει: «Κάθε κόμμα το οποίο επιθυμεί να ανήκει στην Κομμουνιστική Διεθνή (Κομιντέρν) αναλαμβάνει την υποχρέωση να δίδει την άνευ όρων υποστήριξή του σε κάθε Σοβιετική Δημοκρατία………». Η ρήση του Ζαχαριάδη στην 7η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ «Ό,τι λέει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σοβιετικής Ένωσης είναι νόμος για το ΚΚΕ. Το Κόμμα μας είναι απόλυτα αφοσιωμένο στη μάνα μας την ΕΣΣΔ», πέραν πολλών άλλων αποδεικτικών στοιχείων, συνοψίζει την άρνηση της Ελλάδος ως πατρίδος των. 

Τρίτον: Ενήργησε με όλες του τις δυνάμεις χρησιμοποιώντας όλα του τα μέσα εναντίον της απελευθερώσεως όλων των ελληνικών πληθυσμών όπως της Μικράς Ασίας, της Βορείου Ηπείρου και της Κύπρου και της ενσωματώσεως αυτών των προαιωνίων ελληνικών περιοχών στην μητέρα πατρίδα: την Ελλάδα. Ούτω: - Μικρά Ασία: Έδρασε ως Δούρειος ίππος μέσα στον ελληνικό στρατό και προσπάθησε με όλα του τα μέσα να χάσουμε τον πόλεμο στην Μικρά Ασία και να υποστούμε την μεγαλύτερη ήττα του Ελληνισμού: την Μικρασιατική Καταστροφή. Η δήλωση του Νίκου Ζαχαριάδη: «Αν δεν νικιόμασταν στη Μικρασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και μεις Μεγάλη Ελλάδα… Γι’ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε» είναι, επί του προκειμένου, συμπερασματικά καθοριστική και περικλείει αποφθεγματικά όλες τις επί του προκειμένου ενέργειες του ΚΚΕ όπως επίσης και τις δηλώσει. κορυφαίων στελεχών του. - Βόρειος Ήπειρος: Συνοψίζουμε, με βάση τις προρρηθείσες πηγές την θέση του ΚΚΕ σε ότι αφορά την Βόρειο Ήπειρο: «Ζήτημα Βορειοηπειρωτικό δεν υπάρχει». Πέραν πάμπολλων άλλων ανθελληνικών ενεργειών, φρόντισαν και την εξόντωση από τους Αλβανούς του αρχηγού του ΜΑΒΗ (Μέτωπον Απελευθερώσεως Βορείου Ηπείρου) 1941-1944, Βασιλείου Σαχίνη. - Κύπρος: Το ΚΚΕ σε συνεργασία με το ΚΚΚ, μετονομάσθη σε ΑΚΕΛ το 1941: (Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού) εναντιώθηκε σε όλους τους αγώνες των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα. Παράδειγμα: το κύριο σύνθημα του ΚΚΚ στις εκλογές του 1930 ήταν: «Αυτόνομη Κύπρος». 

Τέταρτον: Υπεστήριξε και έκανε επίσημη θέση του την ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης. Η εβραϊκή «Φιντερασιόν» το παιδί της το ΣΕΚΕ και το εγγόνι της το ΚΚΕ είχαν, χωρίς ποτέ να την απεμπολήσουν, σαν μόνιμη θέση την αυτονόμηση και ανεξαρτησία της Μακεδονίας και της Θράκης. 

 Πέμπτον: Προσπάθησε να αποδημήσει, μέσω της προπαγάνδας, των απεργιών και άλλων εκδηλώσεων το ελληνικό κράτος (1922-1929): Αυτή η αντεθνική στάση του ΚΚΕ υποχρέωσε την Κυβέρνηση Μιχαλόπουλου το 1925 να το κηρύξει εκτός νόμου για ένα 15μηνο και την Κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου να ψηφίσει το 1929 τον γνωστόν ως νόμον «Ιδιώνυμο» στην επτάχρονη εφαρμογή του οποίου εκτοπίσθηκαν 15000 περίπου κομμουνισταί. 

 Έκτον: Εναντιώθηκε στον Ελληνοιταλικό και Ελληνογερμανικό Πόλεμο, δηλαδή κατά το ΚΚΕ η Ελλάς θα έπρεπε να παραδοθεί αμαχητί στον άξονα. Ιδού τι γράφει η «Προκήρυξη του ΚΚΕ» (δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη της 30ης Αυγούστου 1940): «Λαέ της Ελλάδας, ο πόλεμος όπου η δικτατορία ετοιμάζεται να σκοτώσει τα παιδιά σου δεν είναι αγώνας για την πατρίδα μας. Είναι μια άδικη και μάταιη ανθρωποσφαγή για το χατίρι των άγγλων πλουτοκρατών. Δεν έχει σημασία αν ο πόλεμος αυτός αρχίσει με μια εισβολή των ιταλών φασιστών γιατί την ιταλική εισβολή την προκαλεί αυτή τη φορά η τυχοδιωκτική πολιτική της βασιλομεταξικής δικτατορίας που δημιουργεί στη φασιστική Ιταλία ανησυχίες για την ασφάλεια των νώτων της» Υπάρχουν και πάμπολες άλλες μαρτυρίες της ανθελληνικής στάσεως του ΚΚΕ αναφερόμενες στον Ελληνοιταλικό και Ελληνογερμανικό Πόλεμο, οι οποίες κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με την ανωτέρω «Προκήρυξη του ΚΚΕ». Δεν ξεχνούμε την επιστολή, από την φυλακή, του Ζαχαριάδη ο οποίος υπεστήριξε τον Μεταξά στον αρξάμενο Ελληνοιταλικό πόλεμο, την οποίαν αργότερα ανήρεσε. 

Έβδομον: Δημιούργησε το ΕΑΜ και τα παρακλάδια του με μοναδικό σκοπό και στόχο την αρπαγή της εξουσίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση της χώρας στην Σοβιετική Ένωση. Ως γνωστόν κατά την διάρκειαν της κατοχής οργανώθηκαν διάφορες ομάδες ανταρτών σε όλη την Ελλάδα. Τις διαχωρίζουμε σε δύο κατηγορίες: Εθνικές Ανταρτικές Ομάδες: στην Πελοπόννησο: υπό την επωνυμία Ελληνικός Στρατός (Ε.Σ.) έδρασαν οι ανταρτικές ομάδες τουΤαϋγέτου, του Πάρνωνος, του Φαρμακά, της Τρυφιλίας και άλλες. στην Ήπειρο: ο ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος) στην Φωκίδα: η ΕΚΚΑ( Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωσις) στην Μακεδονία η ΠΟΑ (Πανελλήνια Απελευθερωτική Ορνάνωοη) στην Αθήνα: Π.Ε.Α.Ν. (Πανελλήνιος Ένωσις Αγωνιζομένων Νέων),η Χ, η Μπουμπουλίνα της Παπαδάκη, ο Μίδας του Τσιγάντε και άλλες, στην Ανατολική Μακεδονία: η ΕΣΕΑ (Ένωσίς Συμπολεμιστών Εθνι­κού Αγώνος) στην Κρήτη:η ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρήτης) ή και ΕΚΟ (Εθνική Κρητική Οργάνωση) και άλλες. Κομμουνιστικές Οργανώσεις: Οι κομμουνισταί δεν τόλμησαν να παρουσιασθούν με το όνομά τους κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής. Μεταμφιέστηκαν σε: ΕΑΜ (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), με κύρια μέλη αυτού τον ΕΛΑΣ (Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός), την ΕΠΟΝ (Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων) την ΟΠΛΑ (Οργάνωση Προστασίας Λαϊκών Αγωνιστών) και άλλες με πλοκάμια σε όλη την Ελλάδα πλην της Κρήτης διότι στην Κρήτη, οι Κρήτες οπλαρχηγοί Φουντουλάκης και Μπαντουβάς απηγόρευσαν την ανάπτυξη του ΕΑΜ στην μεγαλόνησο Κρήτη και το πέτυχαν εάν όχι καθ’ ολοκληρίαν σε μέγιστο βαθμό. Κατηγορώ λοιπόν το ΚΚΕ διότι αντί να στραφεί εναντίον των κατακτητών, επολέμησε σε πρώτο στάδιο την συγκρότηση των Εθνικών Ανταρτικών Ομάδων και στην συνέχεια ενεπλάκη σε μάχες με αυτές με αποτέλεσμα την εξαφάνιση των πλείστων εξ αυτών (Ε.Σ., ΕΚΚΑ, ΠΟΑΝ, κ.λπ.), πλην αυτής του ΕΔΕΣ και άλλων τινών πολύ μικράς εμβελείας και της ΕΟΚ ή ΕΚΟ. Η έναντι των Γερμανών στάση των γίνεται ολοφάνερη στην πολεμική επιχείρηση του Γοργοποτάμου. Οι Άγγλοι Έντι Μάγιερς (αρχηγός της αποστολής ανατινάξεως της γεφύρας του Γοργοποτάμου) και ο υπαρχηγός του Κρις Γουντχάουζ προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με τον Άρη Βελουχιώτη για να οργανώσουν την υλοποίηση της ανατινάξεως. Ό Άρης απέφευγε να τους συναντήσει (δεν τους απαντούσε). Τότε στράφηκαν στον 100 μίλια μακριά κείμενο Ναπολέοντα Ζέρβα (ΕΔΕΣ), ο οποίος άμεσα προσεφέρθει να συμμετάσχει στην επιχείρηση. Ο Άρης Βελουχιώτης για να μην αφήσει την μονοπώληση της ανατινάξεως (Νοέμβριος 1942) στον Ζέρβα προσέτρεξε να συμμετάσχει χωρίς να ζητήσει την σχετική άδεια από το ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα: κλήθηκε στην Αθήνα για να απολογηθεί και περιέπεσε σε δυσμένεια. Έκτοτε ο Ανδρέας Τζήμας και ο Βαγγέλης Παπαδάκης έγιναν, κατ’ εντολήν του κόμματος, η σκιά του, παρακολουθώντας τις κινήσεις του μέχρι την τελικήν εξόντωσή του. Είναι χαρακτηριστικό το κάτωθι απόσπασμα της ομιλίας του Κρις Γουντχάουζ στο «Holiday Inn», στις 31 Οκτωβρίου 1984: «Έχει αναπτυχθεί ένας μύθος μεταξύ των Ελλήνων της νεώτερης γενιάς, ότι η πρωτοβουλία για την επιχείρηση του Γοργοποτάμου προήλθε από τον Άρη και τον ΕΛΑΣ. Έφτασα ακόμη να διαβάσω στον κομμουνιστικό τύπο ότι η βρετανική ομάδα με επιμονή δική μου, σκόπιμα απέφυγε κάθε επαφή με τον ΕΛΑΣ έως ότου μπορέσουμε να βρούμε πρώτα τον Ζέρβα. Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο: Ο Άρης αποφάσισε τελικά να μας βοηθήσει μόνο και μόνο επειδή βρήκαμε τον Ζέρβα…» Εκείνο το οποίο το ΚΚΕ έκανε κατά την διάρκεια της κατοχής ήτο η συνεργασία του με τους Γερμανούς (υπάρχουν πάμπολες μεταξύ τους συμφωνίες μη επιθέσεως και άλλες) και πέραν αυτού προέβαινε σε μεμονωμένες δολοφονίες γερμανών με αποτέλεσμα οι πλησίον του σημείου των δολοφονιών κάτοικοι να εκτελούνται κατά δεκάδες ή εκατοντάδες και πολλά χωριά να πυρπολούνται. 

 Ένατον: Στην Μεση Ανατολή προγραμμάτισε, οργάνωσε και υλοποίησε τρεις στάσεις:τον Μάρτιο του 43, τον Ιούλιο του 43 και γενικευμένα τον Απρίλιο του 44. Το αποτέλεσμα ήταν ο εξευτελισμός του στρατεύματος εκείνου του οποίου οι ενέργειες στην Βόρειο Ήπειρο και το Ρούπελ ανύψωσαν το ηθικό όλου του ελευθέρου κόσμου και μείωσαν το ηθικό του Άξονος, καθυστέρησαν την έναρξη της εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως επιχειρήσεως «Μπαρμπαρόσα» με αποτέλεσμα την ήττα εκεί του Χίτλερ κ.λπ. Ευτυχώς το Ελ Αλαμέιν και το Ρίμινι απεκατέστησε κατά κάποιον τρόπο τα πράγματα. Υπ’ όψιν ότι στην Μέση Ανατολή το ΕΑΜ λεγόταν ΑΣΟ «Αντιφασιστική Στρατιωτική Οργάνωση». 

 Δέκατον: Αιμοτοκύλησε τον τόπον με το αίμα δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων. Οι κομμουνισταί από το φθινόπωρο του 1943 άρχισαν τις σφαγές των Ελλήνων αντιφρονούντων συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των. Οι σφαγές κορυφώθηκαν το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο του 1944. Πέραν της ηθικά και νομικά κατακριτέας και καταδικαστέας απάνθρωπης στάσεώς των, οι κομμουνισταί αφήρεσαν από την ελληνική κοινωνία άτομα και οικογένειες τα οποία ήσαν πολλαπλώς ωφέλιμα σε αυτήν. Δύο χαρακτηριστικές μαρτυρίες περιέχονται στα απομνημονεύματα των Αναστασίου Αλ. Τσούμπα και Θωμά Γεώργα τα οποία θα σας παραδοθούν σε συμπαγή δίσκο μετά το πέρας της εκδηλώσεως. Υπερέβαλαν οι κομμουνισταί ακόμη και τους Βουλγάρους οι οποίοι έπαιζαν μπάλα με τα κεφάλια των δολοφονημένων από αυτούς Ελλήνων. 

 Ενδέκατον: Εξώθησε στην συγκρότηση των Ταγμάτων Ασφαλείας αποτελώντας τον βασικόν λόγον δημιουργίας των. Αναμφισβήτητα η συνεργασία με τους εχθρούς του Έθνους ή τους κατακτητάς της πατρίδος είναι πράξις κατακριτέα, επονείδιστη, απαράδεκτη και προδοτική, εάν αυτή γίνεται προς όφελος του κατακτητή. Διότι ασφαλώς δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως προδοτική η πράξη μιας γυναίκας που τα «έφτιαξε» με έναν Γερμανό Αξιωματικό και μέσω αυτού έσωσε έστω και έναν Έλληνα, ή τάισε τα παιδιά της Ελπίζω να συμφωνούμε. Και τώρα στα Εθελοντικά Τάγματα Ασφαλείας. Ερώτηση: Πότε άρχισε η δημιουργία των; Το Ιούνιο του 1943. Ποία η τότε κατάσταση στον κόσμο; Ο άξονας ηττάτο σε όλα τα μέτωπα. Στην Ιταλία ένα μήνα αργότερα απεβιβάζοντο οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί. Ήταν ολοφάνερο ότι οι Γερμανοί χάνουν τον πόλεμο. Είναι ποτέ δυνατόν να αποδεχθεί κάποιος ότι οι πολεμισταί του Ρούπελ και της Βορείου Ηπείρου θα συνεργασθούν με αυτούς τους οποίους επολέμησαν νικηφόρα; Πιθανόν μία ελαχίστη μερίδα ανοήτων να το υιοθετεί. Διατί λοιπόν οι πολεμισταί που έκαναν τον κόσμον όλον να τους θαυμάζει συνέπραξαν στην δημιουργία των Ταγμάτων Ασφαλείας; Ο λόγος είναι απλός. Ένας άλλος, πολύ ποιο επικίνδυνος εχθρός ήταν προ των πυλών. Ο κομμουνισμός με το προσωπείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Είχε εν τοις πράγμασι αποδείξει ότι προετοιμάζετο δια να καταλάβει την εξουσία αφού είχε κατορθώσει να διαλύσει όλες τις Εθνικές ανταρτικές ομάδες, πλήν ελαχίστων, όπως προείπαμε (χαρακτηριστικά παραδείγματα η εξόντωση του Ψαρού και η διάλυση του Εθνικού Αντάρτικου του Φαρμακά η οποία οδήγησε στην αιχμαλωσία του Βαζαίου και την αναγκαστική προσχώρησή του στον ΕΛΑΣ) και είχε τον πλήρη έλεγχο της υπαίθρου χώρας, Είχε αυξήσει την δύναμή του και ήταν κυρίαρχος ως ο μόνος ικανός παίκτης να καταλάβει την εξουσίαν μετά την απελευθέρωση. Τι θα έκανε ένας πραγματικός πατριώτης ενώπιον αυτής της πραγματικής καταστάσεως; Θα συμμαχούσε και με τον διάβολο προκειμένου να εμποδίσει την υποταγή της χώρας στον κομμουνισμό. Έτσι και γι’ αυτόν τον λόγον προσεχώρησαν στα Τάγματα Ασφαλείας οι πολεμισταί του Ρούπελ και της Βορείου Ηπείρου. Σκοπός των ήτο ένας και μοναδικός: η παρεμπόδιση της υποταγής της χώρας στην Σοβιετική Ένωση μετά την αποχώρηση των Γερμανών. Τα Τάγματα Ασφαλείας εδημιουργήθησαν για να αποτρέψουν την κατάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστάς. Τεκμαίρεται όθεν ότι η γενεσιουργός αιτία δημιουργίας των Ταγμάτων ασφαλείας ήταν το ΚΚΕ. 

Δωδέκατον: Προκάλεσε τα λεγόμενα «Δεκεμβριανά». Η επαναπατρισθείσα κυβέρνηση στην Αθήνα την 18ην Οκτβρίου 1944 η οποία συμπεριελάμβανε και επτά υπουργούς του ΚΚΕ (Συμφωνία της Καζέρτας) προσπάθησε να εντάξει όλες τις οργανώσεις στο κράτος. Το ΚΚΕ αθετώντας δια πολλοστήν φοράν τα υπογραφέντα εστασίασε και οδήγησε στα «Δεκεμβριανά» με αποτέλεσμα το αιματοκύλισμα της υπαίθρου να μεταφερθεί στην Αθήνα, ολόκληρες περιοχές της οποίας μετεβλήθησαν κυριολεκτικά σε κρανίου τόπον. Δεκάδες χιλιάδς Αθηναίων κατακρεουργήθηκαν από τους σφαγείς του Έθνους τους κομμουνιστάς.

Ο Άδωνις Κύρου υποστηρίζει, στηριζόμενος σε δικές του πηγές, ότι οι κομμουνισταί: εσφαγίασαν 56373 άμαχους και 3489 αξιωματικούς υπαξιωματικούς και οπλίτες του στρατού, της χωροφυλακής, της αστυνομίας πόλεων, και του πυροσβεστικού σώματος.

Δέκατον τρίτον:Προγραμμάτισε, οργάνωσε και υλοποίησε τον Συμμοριτοπόλεμο 1946-1949. Ο συμμοριτοπόλεμος, δημιούργημα του ΚΚΕ πλέον και όχι ΕΑΜ και του Δημοκρατικού Στρατό και όχι του ΕΛΑΣ, τα προσωπεία έπεσαν, πέραν των όλων άλλων δεινών που προκάλεσαν στον τόπο, εστέρησαν στην πατρίδα μας την διεκδίκηση στο Παρίσι, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων των νικητών του 2ου παγκοσμίου πολέμου, της Βορείου Ηπείρου, της Ανατολικής Ρωμυλίας και της Κύπρου, πέραν των Δωδεκανήσων τα οποία ενώθηκαν με την μητέρα πατρίδα. 

 Δέκατον Τέταρτον: Υλοποίησε το παιδομάζωμα. Χιλιάδες ελληνόπουλα μετεφέρθησαν στις κομμουνιστικές χώρες, τα περισσότερα παρά την θέλησή των, απαχθέντα από το ΚΚΕ. 

Δέκατον Πέμπτον: Εδίωξε όλα τα αντιφρονούντα μέλη του. 

Δέκατον Έκτον: Υποβάθμισε την ελληνική γλώσσα (Γληνός, Ψυχάρης και άλλοι), διαρρηγνύοντας την άμεση σχέση αυτής με την παράδοση. Αποτέλεσμα μία άνευ προηγουμένου γλωσσική σύγχυση η οποία οδηγεί σε υπαρκτό σήμερα γλωσσικό πρόβλημα που δεν έχουν άλλοι λαοί και έχουμε εμείς οι οποίοι διαθέτουμε την πλουσιότερη και πιθανώς την ωραιότερη γλώσσα του κόσμου. Προσθέτω ότι η γνώση μιας λέξεως κινητοποιεί τα σε αδράνεια τελούντα κύτταρα του εγκεφάλου, κάθε κλήση αυτής της λέξεως το ίδιο κ,λπ, Επομένως η σωστή χρήση της γλώσσας μπορεί να μας καταστήσει τουλάχιστον λιγότερο ανοήτους. 

Δέκατον Έβδομον: Δεν ζήτησε ποτέ την δέουσα συγνώμη από τον ελληνικό λαό παρά την προς τούτο πρόταση του Γενικού του Γραμματέως Γρηγορίου Φαράκου, μία πρόταση η οποία τον οδήγησε στην καθαίρεσή του μέσω της διαταχθείσης παραιτήσεώς του. 

Μπορούμε να συνοψίσουμε υπενθυμίζοντας την θέση του Στρατή Μυριβήλη: «Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να’ναι Έλληνας. Γι’ αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα… Η κομμουνιστική φυλή ζει μια ζωή τερατώδη αληθινά, πραγματικά μεταφυσική. Ο κομμουνιστής, ο διαφοροποιημένος πια κομμουνιστής, δεν βλέπει όπως βλέπουν όλοι οι άνθρωποι, δεν ακούει όπως ακούν οι άλλοι, δεν διαβάζει όπως διαβάζουν οι άλλοι…».

Αυτό είναι το ΚΚΕ.

Όπως αντιλαμβάνεσθε σε μία ομιλία δεν μπορεί να στηριχθούν με πληρότητα όλες οι προαναφερθείσες κατηγορίες. Γι’ αυτό και καλώ το ΚΚΕ ή αντιπροσώπους του ή άλλους κομμουνιστάς ή όσους θεωρούν ότι τα προαναφερθέντα κατηγορώ δεν θεμελιώνονται πλήρως σε μια ημερίδα με θέμα την ιστορία του ΚΚΕ. Αναμένω.

Κατηγορώ επίσης τις ελληνικές κυβερνήσεις διότι: 1ον: Η Κυβέρνηση του Γούναρη συνηργάσθη το 1915 με την εβραιογενή «φιντερασιόν» 2ον: Η κυβέρνηση Γούναρη παρέδωσε εις χείρας των κομμουνιστών κατά την διάρκειαν του Μικρασιατικού πολέμου τον έλεγχο των διαβιβάσεων και των σιδηροδρομικών σταθμών και δεν πάταξε την κομμουνιστική προπαγάνδα. 3ον: Η κυβέρνηση Τσουδερού δεν εδιδάχθη από την ιστορίαν του ΚΚΕ από της γεννήσεώς του, μέχρι και το 1940 με αποτέλεσμα: (α) να αφήσει χωρίς κεντρική διοίκηση και χωρίς τον πρέποντα εξοπλισμό όλες τις Εθνικές ανταρτικές ομάδες με αποτέλεσμα να αποτελέσουν όλες αυτές εύκολη λεία του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ πλην του ΕΔΕΣ και της ΕΚΟ. (β) να επιτρέψει, χωρίς καμίαν αντίσταση, την ανάπτυξη του ΕΑΜ –ΕΛΑΣ στην Ελλάδα, (γ) να επιτρέψει την ανάπτυξη του κομμουνιστικού κινήματος μέσα στο στην Μέση Ανατολή στράτευμα με αποτέλεσμα την απώλεια του αξιομάχου αυτού και τον εξευτελισμόν μας, 4ον: την Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου δια την έναντι των Ταγμάτων Ασφαλείας θέσιν της. 5ον: Όλες οι κυβερνήσεις από το 1950 – 1974 διότι αντί να αντιμετωπίσουν τους αριστερούς στο ιδεολογικό το ιστορικό και το πολιτικό επίπεδο, έβαλαν μεταξύ των Ελλήνων και των υποτεταγμένων στην Μόσχα τον χωροφύλακα. Μέγα έγκλημα. 6ον:Την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διότι νομιμοποίησε το ΚΚΕ άνευ όρων. 7ον: Την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου διότι άλλαξε τον σχετικόν με την Εθνική Αντίσταση νόμον του 1952, ο οποίος απέκλειε της αναγνωρίσεως όλων εκείνων οι οποίοι μετά την απελευθέρωση έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος και ανεγνώρισε τους κομμουνιστάς εντάσσοντας τους στην Εθνική Αντίσταση άνευ όρων. Επίσης διότι εξέλεξε, άνευ όρων, βουλευτήν (επικρατείας) τον ουδέποτε μετανοήσαντα δια τις πράξεις του Μάρκο Βαφειάδη, 8ον: Την Κυβέρνηση Τζαννετάκη (Μητσοτάκη) διότι ήταν η πρώτη ελληνική κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε το ΚΚΕ. 9ον: την κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή διότι πολέμησε τις εκδηλώσεις μνήμης στο Γράμμο και το Βίτσι και διότι θεώρησε την Μακρόνησο, επισκεπτόμενός την ως τόπον μαρτυρίου των αριστερών, ενώ κατ’ αυτόν ο Μελιγαλάς π.χ. τον οποίον ουδέποτε επεσκέφθη, έπρεπε να αφαιρεθεί από την μνήμη των Ελλήνων . 10ον: Όλες τις κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερον διότι: (α) προσάρμοσαν την πολιτικήν των στα μέτρα της αριστεράς. Άφησαν τους αριστερούς να λεηλατήσουν μέσω όλων των μέσων ενημερώσεως τον πατριωτισμόν και τον εθνικισμόν των ορθοφρονούντων Ελλήνων και να προβάλουν μονίμως και διαρκώς τους εγκληματίες τύπου Βελουχιώτη, όλους τους αριστερούς, την Μακρόνησο ως τόπον βασανισμού των κομμουνιστών, κ.λπ. παραποιούντες ούτω την ελληνική ιστορία χωρίς να δώσουν βήμα στους ορθοφρονούντες Έλληνες, με αποτέλεσμα τον πλήρη αποπροσανατολισμό και την στέρηση ουσιωδών ιδανικών της νέας γενεάς των Ελλήνων, η οποία οδεύει χωρίς βάθρα, χωρίς έρμα, χωρίς ιδανικά με αποτέλεσμα την σημερινή ηθική κατάπτωσή μας. (β) εφήρμοσαν μίαν αριστεράν ιδεολογίαν στην οικονομίαν, περιορίζοντας την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυξάνοντας την κρατική, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμόν των δημοσίων υπαλλήλων και την δημιουργίαν κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών. (γ) άφησαν την λειτουργία της παιδείας στα χέρια αριστεροφρόνων δασκάλων με αποτέλεσμα τα ανώτατα και όχι μόνον εκπαιδευτικά ιδρύματα να σιωπούν έναντι όλων αυτών που συμβαίνουν γύρω μας. (δ) ηύξησαν την γραφεικρατίαν σε τέτοιο βαθμό ώστε τα κάποτε δρώντα κομμουνιστικά καθεστώτα να φαίνονται καπιταλιστικά συγκριτικά με εμάς, (ε) διέλυσαν το κράτος. Εξ ων και η σημερινή μας οικονομική, κοινωνική, διπλωματική και ηθική κατάντια.

Και όλα αυτά διότι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν τον τόπον μετά το 1950 μέχρι και σήμερον δεν εδιδάχθησαν τίποτε από την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και της ελληνικής αριστεράς γενικότερα.

Σας ευχαριστώ.



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ