ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

106 υποψήφιοι στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:14:00 μ.μ. |





















 Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απογειώθηκε για μια ακόμα φορά ενάντια στους κόντρα πνέοντες ανέμους. Μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού συναντήθηκαν στο Ναύπλιο 106 υποψήφιοι προκειμένου να δώσουν εξετάσεις για το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών και να διεκδικήσουν μια θέση από τις τριάντα δύο. Αρκετοί ήταν από την Αθήνα (34%), ακόμα περισσότεροι από Αργολίδα και άλλες περιοχές Πελοποννήσου(Πάτρα) (42%), από Θεσσαλονίκη και ευρύτερη περιοχή (11%), ενώ οι υπόλοιποι (13%) από Κύπρο και νησιά όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Σύρο κ.ά.Ο τίτλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη δια βίου μάθηση.


Το μεταπτυχιακό αυτό είναι πρωτότυπο, μοναδικό για την Ελλάδα. Μέχρι σήμερα όσοι επιθυμούσαν ένα τέτοιο συνδυασμό επιμόρφωσης κατέφευγαν στην Αγγλία. Το μεταπτυχιακό αυτό έχει ποικίλες εφαρμογές τόσο στην εκπαίδευση, γενική και ειδική, πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, όσο και σε τόπους της δια βίου μάθησης όπως είναι τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα πολυπολιτισμικά σχολεία, τα μουσεία, τα νοσοκομεία, οι φυλακές, οι κατασκηνώσεις, τα ΚΑΠΗ, τα θέατρα κ.ά. Επίσης επειδή ως μαθησιακό αποτέλεσμα επιδιώκει την ανάπτυξη πολλαπλών ικανοτήτων αρμόζεισε πολλούς επαγγελματικούς χώρους όπως στον τουρισμό, σε εταιρείες, σε πολιτικούς, στη διαφήμιση, στην προώθηση προϊόντων κ.α.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν γραπτά πρώτα στη Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση και μετά στη Μεθοδολογία της Έρευνας. Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από δύο καθηγητές και σφραγίστηκαν όπως και στις πανελλήνιες. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στην ιστοσελίδα μας (www.ts.uop.gr στο Μεταπτυχιακό, αποτελέσματα εισαγωγικών εξετάσεων) Τα θέματα ήταν προσιτά με ορισμένη δυσκολία στη μεθοδολογία της έρευνας. Η τελική βαθμολογία θα προκύψει από το φάκελο (40%) και από τα γραπτά (60%).

Θα δούμε αναλυτικά από πού προέρχονται οι υποψήφιοι.

Τα Τμήματα Θεατρικών Σπουδών στην Ελλάδα:

Υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές από Τμήματα Θεατρικών Σπουδών
Οι περισσότεροι είναι από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο (12), ακολουθούν αρκετοί υποψήφιοι από το Τμήμα Πατρών (8), της Αθήνας (3) και τέλος της Θεσσαλονίκης, παρά τη μακρινή απόσταση (2).
Ας δούμε γενικά από ποιες σχολές προέρχονται οι απόφοιτοι. Το μεγαλύτερο κομμάτι ανήκει στους απόφοιτους παιδαγωγικών τμημάτων προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης (44), ακολουθούν οι απόφοιτοι Θεατρικών Τμημάτων (25), και κατόπιν οι υπόλοιποι, ανθρωπιστικών και θετικών επιστημών, που οι περισσότεροι εργάζονται στην εκπαίδευση. Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι υπάρχουν υποψήφιοι των θετικών επιστημών που ενδιαφέρονται για τη Δραματική Τέχνη και τέλος άλλα 9 άτομα που προέρχονται από άλλους χώρους θεωρούμενους μη σχετικούς.

Υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές απόφοιτοι θεατρολόγοι, απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων, Ανθρωπιστικών και Θετικών Επιστημών κ.α.
Είναι πολύ ενδιαφέρον ότι από το σύνολο των υποψηφίων (109) μόνο 12 άτομα δεν είχαν κανένα δίπλωμα ξένης γλώσσας , ενώ όπως φάνηκε από τις εξετάσεις οι 10 είχαν επαρκείς γνώσεις αγγλικών όχι όμως δίπλωμα. Επίσης ένας (1) υποψήφιος γνώριζε 4 γλώσσες και είχε τα αντίστοιχα πτυχία , ενώ 28 άτομα είχαν πτυχία για 2 ξένες γλώσσες

Υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές κάτοχοι τίτλων γνώσης ξένων γλωσσών
Τέλος 18 υποψήφιοι διαθέτουν 2ο τίτλο σπουδών και 4 υποψήφιοι διαθέτουν ήδη μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών

Το μεταπτυχιακό αυτό θα είναι πολυφωνικό και πολυδιάστατο, θεωρητικό και πρακτικό. Θεματικοί του άξονες είναι η Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση, οι Παραστατικές Τέχνες, η δια βίου μάθηση και η έρευνα. Προς το παρόν η υπεύθυνη του προγράμματος η κα Άλκηστις Κοντογιάννη, Πρόεδρος του Τμήματος και Κοσμήτορας της Σχολής βρίσκεται σε συζήτηση με 66 επιστήμονες και καλλιτέχνες, οι οποίοι είναι διαπρεπείς στο χώροτους. Αυτοί θα στελεχώσουν το μεταπτυχιακό καθώς και ξένοι.
Το μεταπτυχιακό έχουν αναλάβει η κα Κοντογιάννη, ο κος Τσιάρας και η κα Ζώνιου και υποστηρίζουν οι διδάσκοντες του Τμήματος. Επίσης το μεταπτυχιακό θα λειτουργεί κάθε Σάββατο από το πρωί στις 11.00 μέχρι το βράδυ στις 19.40΄ και ορισμένες Κυριακές με το ίδιο ωράριο. (www.ts.uop.gr) μεταπτυχιακό, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ). Τις Κυριακές θα γίνονται σεμινάρια τα οποία θα είναι ανοιχτά στο κοινό. Με τον τρόπο αυτό το Μεταπτυχιακό θα αποβεί ιδιαίτερα αποδοτικό για την τοπική κοινωνία εκτός από το πρόγραμμα της δια βίου μάθησης που λειτουργεί συνεχώς στα πλαίσια του προπτυχιακού και δέχεται ακροατές δωρεάν σε πολλά μαθήματα τα οποία τώρα αρχίζουν. Υπενθυμίζουμε ότι οι ακροατές οι οποίοι παρακολουθούν κατά τη διάρκεια όλου του εξαμήνου στο τέλος παίρνουν βεβαίωση παρακολούθησης. Ένα πανεπιστήμιο ανοικτό στην κοινωνία και σε αλληλεπίδραση μαζί της, ένα πανεπιστήμιο που ανήκει στην κοινωνία του και γίνεται πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο για όλους.

Πληροφορίες: 27520 96127 κα Καραγιάννη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ