ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Ρημάζει από καταστροφές και λεηλασίες το ΞΕΝΙΑ Μυκηνών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:54:00 μ.μ. |























 Το κτίριο του ΞΕΝΙΑ Μυκηνών βρίσκεται εντός του οικισμού των Μυκηνών πλησίον του κεντρικού δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Μυκηνών. Δημιουργήθηκε στη δεκαετία του ‘60, για να προσφέρει μια ανάσα δροσιάς στις χιλιάδες των περιηγητών που επισκέπτονται την περιοχή.
Στην πορεία όμως εγκαταλείφθηκε, όπως πολλές παρόμοιες εγκαταστάσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας, ενώ σήμερα πολλοί ντόπιοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, αποτελεί πρόχειρη στέγη σε δεκάδες λαθρομετανάστες, που βρίσκουν μεροκάματο στις αγροτικές καλλιέργειες της Αργολίδας.

Το ακίνητο ανήκει στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και είναι εγκαταλειμμένο τα τελευταία 25 με 30 χρόνια. Η σημερινή κατάσταση του κτιρίου είναι άθλια, και οι καταστροφές που έχει υποστεί είναι μεγάλες. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο (287,68 τ.μ.), υπόγειο (146,78 τ.μ.) και αίθριο (περίπου 50 τ.μ.).
Το 2010 με πρόταση του τότε Δήμου Μυκηναίων, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΤΕΙ Πειραιά και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας κατάρτισαν μια ενδιαφέρουσα μελέτη, για να μετατραπεί αυτό το αχούρι και πάλι σε επισκέψιμο χώρο, που να προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν ένα σχέδιο για στέγαση ενός προγράμματος και λειτουργιών εικονικής πραγματικότητας, που θα εστιάζεται στη ζωή και τον πολιτισμό στη χώρα των Ατρειδών.
Ο τότε δήμαρχος Νώντας Μαυρόγιαννης απευθύνθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού για να παραχωρηθεί ο χώρος στο δήμο Μυκηναίων αλλά όπως βλέπετε και στις σημερινές φωτογραφίες οι τότε υπευθυνοι είχαν άλλα σχέδια. Σήμερα με Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Γ.Ανδριανό από την Αργολίδα, είναι σίγουρα ευκαιρία για την τοπική κοινωνια αλλά και τον Δήμο Άργους Μυκηνών να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει πριν 4 χρόνια και έμεινε στα χαρτιά.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ