ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στους Εορτασμούς της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας ο Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος και ο Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. |




















 Με λαμπρότητα εόρτασε η Πύλος την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Στον όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου και του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

 Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο μεσιτευτικό της ρόλο για τη σωτηρία και την κατά Χριστόν πρόοδο και προκοπή του ανθρώπινου γένους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της χαριτοβρύτου Εικόνος στους κεντρικούς δρόμους της Πύλου, οι οποίοι ήταν στρωμένοι με μυρτιές και ροδοπέταλα.
Τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, ενώ την Iερά Eικόνα πλαισίωσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, στρατιώτες και νέοι με παραδοσιακές φορεσιές.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στη χάρη και στις ευεργεσίες της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, της οποίας ο φετινός εορτασμός συμπίπτει, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, με την έλευση καλύτερων ημερών για τον τόπο και την πατρίδα μας.
Ευχαρίστησε αδερφικά τους Αρχιερείς για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη, καθώς επίσης και τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τους άρχοντες του τόπου και τις Στρατιωτικές Αρχές.
Το παρόν έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας των Μέσων Ενημέρωσης κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Μαντάς, οι δήμαρχοι Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και Τριφυλίας Π. Κατσίβελας, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


Φωτογραφίες: Γιώργος Τσερεφός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ