ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αίτημα πολιτών να μεταφερθεί το μνημείο του Νικηταρά στο κέντρο της Πλατείας των Δικαστηρίων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:06:00 π.μ. |



















  Μετά την ανάρτηση καρτ-ποστάλ του Κ.Καράπαυλου , που δείχνει το μνημείο Νικηταρά να βρίσκεται στο κέντρο της Πλατείας των Δικαστηρίων στο Ναύπλιο και μετά την προτροπή φίλων της ομάδας "Παλαιές φωτογραφίες του Ναυπλίου" να κάνουμε κάτι για την επανατοποθέτηση του μνημείου στην αρχική του θέση, ώστε να μην είναι υποβαθμισμένο στη γωνία της πλατείας πίσω από το περίπτερο, συντάχθηκε μία αίτηση πολιτών προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου.

Αίτηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων

Οι υπογράφοντες το παρόν δημότες, κάτοικοι και φίλοι του Ναυπλίου είδαμε δημοσιευμένη στο διαδίκτυο παλαιά καρτ-ποστάλ του Ναυπλίου, που δείχνει ότι η θέση του μνημείου του Νικηταρά ήταν παλαιότερα στο κέντρο της πλατείας Δικαστηρίων,μπροστά από την δυτική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου. Η προ δεκαετιών μετακίνηση του μνημείου στη γωνία της ίδιας Πλατείας πίσω από το περίπτερο και την πιάτσα των ταξί, κατά γενική ομολογία, υποβαθμίζει το μνημείο, το οποίο μένει απαρατήρητο στους πολλούς. Θεωρούμε ότι το μνημείο θα πρέπει να επανατοποθετηθεί στην αρχική του θέση, ώστε να τιμήσουμε , όπως πρέπει, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση για την επανατοποθέτηση του μνημείου στην αρχική του θέση, να αναλάβει ο Δήμος μας τη σχετική δαπάνη μεταφοράς και να κάνει όλες τις τυχόν αναγκαίες ενέργειες προς το ΤΑΧΔΙΚ, το οποίο εμφανίζεται ως κύριος του χώρου, ώστε να καταστεί τούτο δυνατόν.

Όσοι επιθυμούν να την υπογράψουν, μπορούν στο facebook εδώ

Βέβαια θα πρέπει πρώτα να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη "πλατεία" ως πλατεία γιατί δεν ειναι,... καθώς ανήκει στο ΤΑΧΔΙΚ που την έχει μετατρέψει σε παρκινγκ!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ