ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ολοκληρώνεται η απεικόνιση του Ναυπλίου στο Street View της Google

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. | |
 Απόρησαν πολλοί Ναυπλιώτες και τουρίστες της πόλης, με το αυτοκίνητο που έφερε τα λογότυπα της Google και τον περίεργο τεχνολογικό εξοπλισμό στην οροφή του, που είδαν σήμερα να κυκλοφορεί στην πόλη! Κι όχι άδικα αφού τέτοιου είδους οχήματα είναι σπάνια και επισκέπτονται συνήθως μια φορά κάθε μέρος το οποίο και καταγράφουν!
Πρόκειται για το πρόγραμμα Google Maps το οποίο δίνει την δυνατότητα σε κάθε χρήστη του διαδικτύου να περιηγηθεί εικονικά στον χάρτη κάθε μικρής πόλης και χωριού ολόκληρου του πλανήτη! Η συγκεκριμένη δυνατότητα ονομάζεται Street View και με το πάτημα του ανάλογου πλήκτρου ο χρήστης ξεφεύγει από την “απλή” εικονική περιήγηση σε έναν χάρτη αλλά πλέον “μπαίνει” μέσα στην ζωντανή εικόνα ενός δρόμου όπως ακριβώς την αποτύπωσε το εν λόγω όχημα με τις ειδικές κάμερες του!
Τα οχήματα λοιπόν αυτά επισκέπτονται μία πόλη και την περνούν στην κυριολεξία από “κόσκινο” φωτογραφίζοντας κάθε μικρό και μεγάλο δρόμο και λεωφόρο, ακόμη και τα μικρά στενά. Στην συνέχεια το πρωτογενές υλικό της φωτογράφησης πηγαίνει κατευθείαν στα κεντρικά της εταιρείας (συνήθως στην Ιρλανδία) όπου και περνά από ειδική επεξεργασία ώστε να αφαιρεθούν όσες λεπτομέρειες δεν επιτρέπει ο νόμος της κάθε χώρας να εμφανίζονται στο διαδίκτυο όπως πινακίδες αυτοκινήτων, πρόσωπα των περαστικών, μέχρι και πινακίδες καταστημάτων σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βέβαια από την διαδικασία δεν λείπουν και τα απρόοπτα αφού όπως η ίδια η Google είχε αποκαλύψει ανάλογα οχήματά της πριν καιρό είχαν καταγράψει δεδομένα από Wifi δίκτυα τα οποία έπιασαν κατά λάθος οι αισθητήρες των καμερών τους! Γι αυτό και όλο το υλικό δεν δημοσιεύεται πριν περάσει από λεπτομερή έλεγχο ως προς το περιεχόμενό του.

Το πρόγραμμα φωτογράφησης των αυτοκινήτων της Google φέτος για την Ελλάδα εκτός από την περιοχή του Ναυπλίου, που με αυτή την επίσκεψη ολοκληρώνεται η καταγραφή της πόλης που μέχρι σήμερα στο Street View ήταν ελλιπής, περιλαμβάνει και επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Πάτρα, Αγρίνιο, Χαλκίδα, Ιωάννινα, Λαμία, Λάρισα, Τρίκαλα, Βόλος, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Κομοτηνή, Σέρρες, Ξάνθη, Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδος, Κατερίνη και αλλού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ