ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους το αλεξίπτωτο πλαγιάς στην Αργολίδα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 π.μ. |





















 Ο Αιμίλιος Αποστολόπουλος κατάγεται από το Άργος και ξεκίνησε να ασχολείται με το αλεξίπτωτο πλαγιάς πριν από 4 χρόνια, στο όρος του Κιθαιρώνα, στις Πλαταιές Βοιωτίας. Τη φετινή σεζόν διαπίστωσε ότι στην Αργολίδα μπορούν να γίνουν μεγάλες και όμορφες πτήσεις, καθώς από τις ελάχιστες ευκαιρίες που του δόθηκαν, πραγματοποίησε ενδιαφέρουσες διαδρομές, κυρίως γύρω από το Φαρμακά και το Αρτεμίσιο. Ο σκοπός του για την ερχόμενη άνοιξη είναι να καταφέρει να κάνει τη διαδρομή Αρτεμίσιο-Καλάβρυτα και πίσω, με προσγείωση στο Άργος (περίπου 100χλμ).
Ανέλπιστη πτήση στην Αργολίδα, με απογείωση πάνω από το Αρχαίο Ηραίο και προσγείωση στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, συνολική απόσταση 30χλμ σε ευθεία.

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς είναι μια ασφαλής πτητική συσκευή που σου επιτρέπει να νιώσεις την πραγματική ελευθερία με το να δανειστείς τη δύναμη της φύσης και να βρεθείς στον αέρα μαζί με τα πουλιά. Ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 στις Άλπεις από ορειβάτες που έψαχναν έναν γρήγορο τρόπο να κατέβουν από τις κορυφές των βουνών μετά την ανάβαση, αλλά από τότε εξελίχθηκε από απλή κατάβαση σε ένα ολοκληρωμένο και ασφαλές ανεμοπορικό μέσο, με το οποίο, σήμερα, μπορούμε να κερδίσουμε ύψος εκμεταλλευόμενοι τα θερμικά ανοδικά ρεύματα, να ταξιδέψουμε μακριά (στην Ελλάδα έχουν γίνει διαδρομές πάνω από 150χλμ), να κάνουμε ακροβατικά ή "απλά" να απολαύσουμε τα τοπία από προνομιακή θέση.
Ένα όμορφο XC 45 χλμ με αλεξίπτωτο πλαγιάς, από το Γυμνό του Φαρμακά Αργολίδας, στη Σκοτεινή, από εκεί στην Καρυά (σχεδόν) και προσγείωση στο Σχινοχώρι.

Για όποιον θέλει να ασχοληθεί με το αλεξίπτωτο πλαγιάς υπάρχουν πολλές αναγνωρισμένες σχολές αλεξιπτώτου πλαγιάς σε όλη την Ελλάδα (http://www.sky.gr/index.php/training/schools.html), που κάνουν εκπαίδευση αρχαρίων, αλλά και διθέσιες πτήσεις. Μια διθέσια πτήση, γίνεται με έμπειρο πιλότο, με τον επιβάτη να μη χρειάζεται να γνωρίζει ή να κάνει σχεδόν τίποτα. Η εκπαίδευση αρχαρίων ξεκινά με επίγεια μαθήματα (2-3 μέρες), μετά 4-5 χαμηλές πτήσεις σε λόφο και τέλος 7-8 πτήσεις από το βουνό (πχ. από τα 400μ).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ