ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Καλύτερη ποιότητα για τα ρόδια Ερµιόνης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:42:00 π.μ. |























  Στην Ερµιόνη , όπου καλλιεργείται η οµώνυµη ποικιλία ροδιού, οι καλές καιρικές συνθήκες την άνοιξη οδήγησαν στην παραγωγή µεγαλύτερου µέρους προϊόντος α’ ποιότητας σε σχέση µε άλλες χρονιές. Στους 1.200 τόνους αναµένεται η φετινή παραγωγή ροδιών στην Ερµιόνη, λίγο παραπάνω από την περσινή χρονιά, είπε στην Agrenda o παραγωγός – συσκευαστής και µεταποιητής Ιωσήφ Μερτύρης.

Επίσης, όπως επισήµανε, λόγω των καλών καιρικών συνθηκών από τον Μάιο η ποιότητα είναι καλύτερη από την περσινή. Ωστόσο, η τιµή παραγωγού διαµορφώνεται στα 50 – 60 λεπτά για την α’ ποιότητα, 5 – 10 λεπτά χαµηλότερα από την αντίστοιχη περσινή. 

Αξίζει να σηµειωθεί ότι «παρόλο που η συγκεκριµένη ποικιλία καλλιεργείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, το προϊόν που προέρχεται από την Ερµιόνη Αργολίδας έχει καλύτερη γεύση και υφή από το αντίστοιχο από άλλες περιοχές», συµπληρώνει ο κ. Μερτύρης, ο οποίος υπογραµµίζει ότι στην πλειονότητά του το συγκεκριµένο προϊόν προορίζεται για επιτραπέζια χρήση.

Όπως επισηµαίνουν οι παραγωγοί, η ροδιά είναι ευαίσθητη σε παγετούς την άνοιξη και σε ισχυρούς ανέµους, µε τα Akko να είναι περισσότερο ευαίσθητα, χωρίς µεγάλη διάρκεια αποθήκευσης.
Το µεγαλύτερο µέρος της καλλιέργειας εντοπίζεται σε Ινδία, Ιράν, Κίνα, Τουρκία, Η.Π.Α., ενώ χώρες όπως η Ισπανία και το Ισραήλ, παρόλο που διαθέτουν µικρότερες εκτάσεις, έχουν αναπτύξει τις εξαγωγές και το µάρκετινγκ. Μάλιστα, Ισπανία και Τουρκία ανταγωνίζονται την Ελλάδα στη διεθνή αγορά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ