ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Γιάννης Γκιόλας: Εκλογές και στον ορίζοντα… «παραχωρήσεις»δημοσίων ακινήτων από το ΤΑΙ Π ΕΔ στο Δήμο Ναυπλιέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:25:00 π.μ. | | | |
 Παραμονές (στην κυριολεξία) των Βουλευτικών Εκλογών τις 25ης /01/2015 σαν μάννα εξ ουρανού, ή καλύτερα σαν τους μάγους με τα δώρα προς τους δημότες του Ναυπλίου, δημοσιοποιήθηκε πρωτόκολλο – μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Υπουργού ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και του Δημάρχου Ναυπλιέων.

Νέα έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που για πρώτη φορά έχουν έτοιμες μελέτες και θριαμβευτικά εξαγγέλλονταικαλύπτοντας ορεινούς όγκους, αρχαιολογικούς χώρους και εκτεταμένες αρχαιολογικές περιοχές. Φαίνεται ότι πέντε (5) χρόνια «συνεπούς, σταθερής και υπεύθυνης» διακυβέρνησης δεν ήταν αρκετά για να δώσουν λύση στα προβλήματα που ταλαιπωρούν το νομό.
Επανέρχομαι στο ζήτημα του τοπικού νέου σύμφωνου – μνημονίου

Α’ παρατήρηση: ο κ. Δήμαρχος φαίνεται ότι έχει το «αλάθητο του Πάπα», αφού χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς και χωρίς να έχουν συνεδριάσει τα αρμόδια θεσμικά όργανα (δημοτικό συμβούλιο, επιτροπή διαβούλευσης κ.α.) εκφράζοντας την μόνη και αυθεντική άποψη του Ναυπλιακού λαού, συνυπογράφει το κείμενο αυτό.

Β’ παρατήρηση: Ήταν ήδη γνωστό και πολύ διαφημισμένο ότι τα οικόπεδα στον Άγιο Αναστάσιο θα περιέλθουν στο Δήμο, ωστόσο έπρεπε προεκλογικά να ανακοινωθεί για μια ακόμη φορά ώστε να το εμπεδώσουμε.

Γ’ παρατήρηση: Ποια θα είναι τα κριτήρια για την «αξιοποίηση»του κτιρίου στο Μεγάλο Δρόμο και κυρίως στηνΚαραθώνα και το Κονδύλι ;

Προφανώς δεν αρκεί και δεν πρέπει να μας εξασφαλίζει το αόριστο, άχρωμο και τεχνοκρατικό κριτήριο για την κάλυψη ουσιωδών κοινωνικών αναγκών, σε συνδυασμό με την ευρύτερη πολεοδομική και αναπτυξιακή αναβάθμιση των περιοχών. Οι κοινωνικές ανάγκες δεν προκύπτουν ως έμπνευση σε κλειστά υπουργικά γραφεία αλλά μέσα από ανοιχτές, δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες με τους ενεργούς πολίτες και τους φορείς.

Επειδή λοιπόν ο κίνδυνος ελλοχεύει στις λεπτομέρειες και στις αοριστολογίες Ναυπλιείς ‘’ Θαρρείτε και Αγρυπνείτε’’!

Γιάννης Γκιόλας
Πρώην δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ