ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:37:00 π.μ. | |




















 Τη διαμαρτυρία της για «τον νέο εμπαιγμό των κτηνοτρόφων» στην πληρωμή της εξισωτικής του 2014, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), που καλεί τους κτηνοτρόφους σε πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα (12/1/2015) και ώρα 12 το μεσημέρι στα κατά τόπους τοπικά καταστήματα του Ο.ΠΕ.ΚΕ.ΠΕ.

«Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε και δεν χαρίζουμε, ούτε χαριζόμαστε σε κανέναν και για τίποτα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ αργά χθες βράδυ συνεδρίαζε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας προκειμένου να αποφασίσει την συμμετοχή της στην παραπάνω κινητοποίηση, αλλά και το ενδεχόμενο να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη, εφόσον δεν λάβουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν.

Στο μεταξύ χθες Πέμπτη ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ενστάσεων των δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων των μέτρων 211 και 212 του ΠΑΑ 2007-2013 (Εξισωτική Αποζημίωση) στα ΚΚΕΑ και στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και για δέκα εργάσιμες ημέρες. Πέραν αυτού του χρονικού διαστήματος, δε θα γίνονται δεκτές ενστάσεις, παρά μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, με την τήρηση της προβλεπόμενης υπάρχουσας διαδικασίας περί χαρακτηρισμού ως ανωτέρας βίας. Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις ή/και τα Νομαρχιακά Γραφεία του Οργανισμού οφείλουν να διαβιβάσουν τις σχετικές καταστάσεις στους Φορείς, προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να μεριμνήσουν για την ανάρτησή τους στους συνήθεις τόπους ανακοινώσεων των Δήμων και Κοινοτήτων. Επίσης με χθεσινή ΚΥΑ ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μεταβιβάζει την ευθύνη σύνταξης των προσωρινών σχεδίων διαχείρισης των βοσκοτόπων, ταξινομώντας τους βάσει βοσκοϊκανότητας, στους μελετητές ανά Περιφέρεια. Τα σχέδια αυτά θα αποτελέσουν τα κριτήρια διορθωτικών παρεμβάσεων από τον Οργανισμό με γνώμονα το αν οι επιλέξιμοι βοσκότοποι του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Δήμο επαρκούν ή όχι για να καλύψουν τα δικαιώματα των κτηνοτρόφων, προκειμένου κατόπιν να γίνουν και οι σχετικές διορθωτικές πληρωμές εξισωτικής και ενιαίας ενίσχυσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ