ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας: Να αποδοθεί άμεσα και στο ακέραιο σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους η εξισωτική

 Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα δικαιούχοι είσπραξης εξισωτικής του 2013 και του 2014, αφού είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται από μηδέν έως ψίχουλα, με το επιχείρημα είτε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

Υπενθυμίζεται ότι από το αρμόδιο Υπουργείο είχαν δεσμευτεί ότι οι παραπάνω πληρωμές θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος του προηγούμενου έτους.

Η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές αντοχές των κτηνοτρόφων. Σημειώνεται ότι η εξισωτική αποζημίωση αφορά ενίσχυση σε αγρότες μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και μετακινούμενους κτηνοτρόφους, δηλαδή σε φτωχούς βιοπαλαιστές, φρουρούς της υπαίθρου.

Ζητάμε από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να τηρήσει τις δεσμεύσεις, ως προς τις υποχρεώσεις της και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η κτηνοτροφία να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να γίνει άμεσα και στο ακέραιο η καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2014 αλλά και του 2013.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ